back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έως την Παρασκευή παραδίδει την έδρα ο Παπαχριστόπουλος – Χωρίς ΚΟ μένουν οι ΑΝΕΛ

Διαβάστε επίσης

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται εκ νέου οι ΑΝΕΛ καθώς κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος ξεκαθάρισε ότι έως το τέλος της εβδομάδας θα παραδώσει την έδρα του, αφήνοντας το πρώην κόμμα του με 4 βουλευτές, με δεδομένο ότι σύμφωνα με το καταστατικό της Βουλής, μια ΚΟ θα πρέπει να διαθέτει 5 μέλη, τα οποία όμως θα έχουν εκλεγεί με το συγκεκριμένο κόμμα.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος, ο οποίος παραμένει στην ΚΟ των ΑΝΕΛ, δίνοντας όπως είχε πει χρόνο στον Πάνο Καμμένο να βρει λύση στο πρόβλημα του αριθμού των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του, επανέλαβε ότι δεν θα ήθελε να είναι η αιτία για τον ξαφνικό θάνατο της ΚΟ των ΑΝΕΛ, αλλά αποτελεί δέσμευσή του και δεν μπορεί να κάνει πίσω.

Τη θέση του κ. Παπαχριστόπουλου στη Βουλή καταλαμβάνει ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος είναι εκτός κόμματος, γεγονός που σημαίνει ότι πλέον ο Πάνος Καμμένος δεν θα διαθέτει Κοινοβουλευτική Ομάδα και δεν θα λογίζεται ως πολιτικός αρχηγός για τις διαδικασίες της Βουλής, αλλά θα είναι ανεξάρτητος βουλευτής, όπως οι πιστοί σε αυτόν Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και Κώστας Κατσίκης.

«Μεγάλη τιμή να συνεργαστώ με ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος ξεκαθάρισε επίσης ότι το διαζύγιό του με τους ΑΝΕΛ είναι οριστικό και ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση, ενώ επισήμανε πως θα ήταν μεγάλη του τιμή να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.

Ανέφερε ακόμα ότι δεν υπάρχουν σκιές στο δικό του όνομα και πως δεν είναι παιδί του κομματικού σωλήνα. «Την έδρα την επιστρέφω γιατί είναι δανεική» είπε με νόημα, χαρακτήρισε τον τέως υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ως πολιτικό παγκόσμιου βεληνεκούς, ενώ
αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, έκανε λόγο για «μια ιστορική συμφωνία που την είχε ανάγκη η χώρα»

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα