back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έρευνα για τους θανάτους δύο παιδιών στα νοσοκομεία Λαμίας και Λάρισας

Διαβάστε επίσης

Την απόδοση ευθυνών για την πρόσφατη απώλεια μιας 13χρονης μαθήτριας από τη Λαμία, αλλά και το θάνατο ενός ακόμη παιδιού, του 9χρονου Δημήτρη που «έφυγε» επίσης μετά τη νοσηλεία του στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο «Παίδων» στην Αθήνα, ζητούν οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου καθώς διατάχθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση.

Επίσης ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας Χάρης Λακαφώσης διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες λειτουργίας – στελέχωσης του ΓΝ Λαμίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο της Λάρισας, το παιδί ήταν υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση ενώ έγιναν προσπάθειες από τους γιατρούς για να το σώσουν χωρίς να τα καταφέρουν όμως.

Στην ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρονται τα εξής:

“Εκφράζουμε την οδύνη μας για την απώλεια κοριτσιού ηλικίας 13.5 ετών, το οποίο κατέληξε στην Παιδοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου μας, μετά από χειρουργική επέμβαση.

Το κορίτσι διακομίστηκε στο Γ.Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ από το Νοσοκομείο Λαμίας το απόγευμα της 18/01/2019, κατόπιν συνεννόησης των ιατρών και το παιδί υποδέχτηκαν οι εφημερεύοντες ιατροί της παιδοχειρουργικής Κλινικής. Διαπιστώθηκε ότι πάσχει από οξεία χειρουργική κοιλία. Ενημερώθηκαν οι αναισθησιολόγοι και στις 19:15 μ.μ. εισήλθε εκτάκτως στο χειρουργείο με παιδοχειρουργό βαθμού Δ/ντή ΕΣΥ και αντιμετωπίστηκε χειρουργικά.

Αρχικά η μετεγχειρητική πορεία υπήρξε ομαλή, στη συνέχεια άλλαξε, κλήθηκε Παιδίατρος για συνεκτίμηση και τροποποιήθηκε η αγωγή. Ήταν υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση. Τις βραδινές ώρες της 19/01/2019, επιδεινώθηκε η κατάσταση, διασωληνώθηκε, έγινε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, αλλά δυστυχώς οι προσπάθειες των ιατρών δεν απέδωσαν και 23:30 μ.μ σημειώθηκε ο θάνατος του κοριτσιού.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου αποφάσισε την Διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ενώ αναμένει το πόρισμα από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία, για τα ακριβή αίτια του θανάτου. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια”.

Στο γραφείο του Εισαγγελέα Λαμίας επίσης έφτασε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα και ο φάκελος της υπόθεσης για το θάνατο του 9χρονου παιδιού, που έκανε διακοπές στην Ανάβρα Φθιώτιδας και χτύπησε με το ποδήλατο.

Το παιδί νοσηλεύτηκε για τέσσερις ημέρες στο ΓΝ Λαμίας και στη συνέχεια το έστειλαν στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» στην Αθήνα. Οι γονείς του 9χρονου Δημήτρη κατέθεσαν μήνυση στην Αθήνα και τώρα που ο φάκελος έφτασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας, θα ξεκινήσει άμεσα ξεχωριστή προανάκριση και για το συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η προανάκριση για το θάνατο της Λαμιώτισσας μαθήτριας Ιωάννας, με τους ιατροδικαστές να κάνουν λόγο για διάτρηση στομάχου, που εξελίχθηκε σε περιτονίτιδα, η όποια «σκότωσε» το άτυχο κορίτσι.

Η υπόθεση ερευνάται από την Εισαγγελία της Λάρισας, όπου κατέθεσαν μήνυση οι γονείς της 13χρονης Ιωάννας, ζητώντας ευθύνες όχι μόνο από τους γιατρούς που τη χειρούργησαν στο ΓΝ Λάρισας, αλλά και από τους γιατρούς του ΓΝ Λαμίας, αφού όπως υποστηρίζουν η διακομιδή της 13χρονης έγινε με αδικαιολόγητη καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Ν.Κ.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα