back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Οι υποψηφιότητες για τις Προεδρικές Εκλογές του 2020

Διαβάστε επίσης

Tην προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2020, ως ανεξάρτητος υποψήφιος, εξετάζει ο πρώην διευθύνων σύμβουλος των Starbucks, Χάουαρντ Σουλτς, την ώρα που η Καμάλα Χάρρις ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στο Οκλαντ της Καλιφόρνια μπροστά σε 20 χιλιάδες κόσμο.

«Σκέφτομαι σοβαρά να θέσω υποψηφιότητα για πρόεδρος. Θα κατέβω ως ανεξάρτητος κεντρώος» δήλωσε ο Σουλτς στο CBC. Τόνισε πως είναι Δημοκρατικός σε όλη του τη ζωή, αλλά σημείωσε πως οι Αμερικανοί έχουν κουραστεί από τη συμπεριφορά τόσο των Δημοκρατικών όσο και των Ρεπουμπλικάνων.

«Ζούμε σε μία πολύ ευάλωτη περίοδο. Όχι μόνο γιατί ο πρόεδρος αυτός δεν έχει τα προσόντα να είναι πρόεδρος, αλλά και γιατί και τα δύο κόμματα επιδίδονται καθημερινά στην πολιτική της εκδίκησης» είπε.

Ο Τζούλιαν Κάστρο, ο οποίος πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών, δήλωσε στο CNN πως ανησυχεί ότι μία ανεξάρτητη υποψηφιότητα Σουλτς «θα προσέφερε στον Τραμπ την καλύτερη ελπίδα για επανεκλογή», καθώς θα απασπούσε ψήφους από τους Δημοκρατικούς.

Μία ιδιαιτέρως συμβολική ημέρα, την Ημέρα Μάρτιν Λούθερ Κιγνκ, επέλεξε η Καμάλα Χάρρις για να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για την προεδρική κούρσα του 2020. Ημέρα υψηλού συμβολισμού για αυτήν την κόρη μεταναστών που συμμετείχαν στο κίνημα για τα ατομικά δικαιώματα.

«Είναι μία πολύ ξεχωριστή ημέρα για όλους εμάς τους Αμερικανούς και είναι τιμή μου να κάνω την ανακοίνωση αυτή την ημέρα που είναι αφιερωμένη στην μνήμη του», είπε και προσέθεσε: «Το μέλλον της χώρας μας εξαρτάται από εμάς και από εκατομμύρια άλλους που υψώνουμε την φωνή μας για να υπερασπισθούμε τις αμερικανικές αξίες. Γι’ αυτό είμαι υποψήφια για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών».

Αν οι εκτιμήσεις είναι σωστές, η Καμάλα Χάρρις μάζεψε μεγαλύτερο πλήθος στην πρώτη προεκλογική εμφάνισή της στο Όκλαντ από ό, τι έκανε ο Μπαράκ Ομπάμα όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για πρόεδρος στο Ιλλινόις το 2007.
Μπροστά σε επτά μεγάλες αμερικανικές σημαίες, η Χάρρις το απόγευμα της Κυριακής απεικόνισε τον εαυτό του ως μαχητή, πρόθυμο να σηκωθεί “από ένα σημείο καμπής” για την αμερικανική δημοκρατία και έτοιμο να επιτεθεί “όπως ποτέ άλλοτε”.

“Η όλη μου ζωή, έχω μόνο έναν πελάτη: τον λαό”, δήλωσε η Χάρρις, επικαλούμενη τη καριέρα της ως εισαγγελέας που ξεκίνησε πριν από περίπου 30 χρόνια στο Όκλαντ.

Η Χάρρις, η δεύτερη γυναίκα Αφροαμερικανών που εξελέγη στη Γερουσία των ΗΠΑ, μοιραία συγκρίνεται με τον Ομπάμα από την αρχή της πολιτικής της σταδιοδρομίας.

Την Κυριακή, τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι πλημμύρισαν τους δρόμους του κέντρου του Όκλαντ για να ακούσουν τη γερουσιαστή της Καλιφόρνια να παρουσιάζει το σχέδιό της για τη διεκδίκηση του Λευκού Οίκου το 2020, σύμφωνα με εκτίμηση της τοπικής αστυνομίας. Η εκστρατεία του Ομπάμα για το 2007 είχε προσελκύσει περίπου 15.000 άτομα.
Η ατζεντα της Χάρρις περιλαμβάνει το Medicare for All, τη μεταρρύθμιση της ποινικής δικαιοσύνης και την ανάγκη αντιμετώπισης της κρίσης των οπιοειδών ως έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία. «Αυτό που δεν χρειαζόμαστε είναι ένας άλλος πόλεμος για τα ναρκωτικά», είπε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα