back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κινητοποιήσεις αγροτών- “Μπλόκα” με τρακτέρ σε δέκα σημεία

Διαβάστε επίσης

Στον χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν σήμερα οι αγρότες της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Από το πρωί οι παραγωγοί έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους σε δέκα σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου, ενώ σε λίγη ώρα αναμένονται οι Θεσσαλοί αγρότες να στήσουν μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας στην εθνική οδό Αθήνας- Θεσσαλονίκης.

Για τον καλύτερο συντονισμό της κινητοποίησης οι οργανωτές όρισαν σημεία προσυγκέντρωσης στους νομούς Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων, ενώ για να μην δημιουργηθούν προβλήματα η αστυνομία σταμάτησε την κυκλοφορία στη Νίκαια και τα αυτοκίνητα κινούνται από παρακαμπτήριες οδούς.

Σκοπός των αγροτών είναι να ξεπεράσουν τα είκοσι μπλόκα σε όλη την χώρα αλλά και κάθε μπλόκο ξεχωριστά να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δυναμική. Γι’ αυτόν τον λόγο οι επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής “όργωσαν” την χώρα ώστε να πείσουν τους συναδέλφους τους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Παράλληλα με το μπλόκο στη Νίκαια τα κυριότερα σημεία όπου οι αγρότες παρέταξαν τα τρακτέρ τους είναι στην Εγνατία Οδό στον κόμβο της Κουλούρας, στη νέα εθνική οδό στο ύψος του Αιγίου, στην Ιονία Οδό στον κόμβο Χαλίκι και στο Μετόχι στην Κρήτη. Επίσης, οι αγρότες των Σερρών θα στήσουν μπλόκο στον κόμβο του Λευκώνα που είναι κοντά στο τελωνείο του Προμαχώνα.

Οι αγρότες διεκδικούν μεταξύ άλλων την μείωση του κόστους παραγωγής, την αύξηση του αγροτικού εισοδήματος και την αύξηση του ακατάσχετου στις 12 χιλιάδες ευρώ, συν 3 χιλιάδες για κάθε παιδί.

Γιώργος Σάτρας

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα