back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ντομπρόβσκις: Λεπτή άσκηση η έξοδος στις αγορές – Δεν υπάρχουν περιθώρια για «ελιγμούς», ούτε για «λάθη»

Διαβάστε επίσης

«Η Ελλάδα έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη», δηλώνει στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ωστόσο, επισημαίνει ότι, είναι σαφής η τάση πως η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές και προσθέτει ότι, η χώρα μας έχει μείνει εκτός αγορών εννέα χρόνια και η επιστροφή σε αυτές είναι μια «λεπτή άσκηση» που δεν αφήνει περιθώρια ούτε για «ελιγμούς», ούτε για «λάθη».

Μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ, ο κ. Ντομπρόβσκις αναφέρει ότι, κατά τη διάρκεια των τριών προγραμμάτων προσαρμογής η χώρα έχει εφαρμόσει μια μεγάλη μεταρρυθμιστική ατζέντα, έγιναν μεταρρυθμίσεις που βοήθησαν να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και οι βάσεις της ελληνικής οικονομίας, η οποία τώρα αναπτύσσεται.

Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση των επαφών στην Αθήνα των επικεφαλής της αποστολής των θεσμών με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν επισημαίνει ότι, στον δημοσιονομικό τομέα τα πράγματα φαίνεται να πηγαίνουν καλά, η Ελλάδα έπιασε τους στόχους για το 2018 και το ίδιο αναμένεται να κάνει και φέτος.

“Η Ελλάδα έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη και κατά τη διάρκεια των τριών προγραμμάτων προσαρμογής έχει εφαρμόσει μια μεγάλη μεταρρυθμιστική ατζέντα. Είναι δύσκολο να βρει κανείς ένα τομέα όπου δεν έγιναν μεταρρυθμίσεις. Αυτές βοήθησαν να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και οι βάσεις της ελληνικής οικονομίας, η οποία τώρα αναπτύσσεται. Σαφώς και οι κίνδυνοι έχουν αποχωρήσει», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διευκρινίζει ωστόσο ότι, «την ίδια στιγμή η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στις αγορές μετά από εννέα χρόνια και αυτή είναι μια πολύ λεπτή άσκηση. Επίσης, η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο δείκτη χρέους/ΑΕΠ στην ΕΕ, πάνω από 180%. Επομένως δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για ελιγμούς, ούτε για λάθη. Γι’ αυτό τονίζω ότι είναι ανάγκη η Ελλάδα να παραμείνει στη συμφωνημένη πορεία όσον αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους και τη μεταρρυθμιστική ατζέντα».

Σύμφωνα με τον κ. Ντομπρόβσκις, «αυτό θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και θα βοηθήσει τη χώρα να επιστρέψει με επιτυχία στις αγορές. Έτσι θα μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι η χώρα στέκεται στα πόδια της».

 

Newsroom Αθήνα 9.84 – Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα