back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οι μητέρες της Μπρίτ Μπέννεττ

Διαβάστε επίσης

Η ιστορία διαδραματίζεται σε μία κλειστή θρησκευτική αφρο-αμερικανική κοινότητα της Καλιφόρνιας. Η 17 χρονη Νάντια μετά την αυτοκτονία της μητέρας της πρέπει να διαχειριστεί και την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη της, καρπό της σχέσης της με το Λούκ, το νεαρό γιό του πάστορα της τοπικής εκκλησίας.

Η έκτρωση είναι και για τους δύο μονόδρομος. Σύντομα η Νάντια, που κρύβει το γεγονός, ακόμα και από την καλύτερή της φίλη, την Ώμπρεϊ, φεύγει για σπουδές, προσπαθώντας να αφήσει πίσω της ότι τη πληγώνει. Μετά από μερικά χρόνια επιστρέφει και βρίσκεται αντιμέτωπη με δύσκολες επιλογές και τα αδιέξοδα που προκαλεί η ασφυκτική ατμόσφαιρα της επαρχίας.

Οι μητέρες του τίτλου, είναι οι ηλικιωμένες γυναίκες της μικρής κοινότητας, που θυμίζουν χορό αρχαίας τραγωδίας, και σχολιάζουν, επικρίνουν, παρεμβαίνουν στα προσωπικά και οικογενειακά ζητήματα του καθενός.

Σ’ αυτό το πολυβραβευμένο πρώτο της μυθιστόρημα, η Αφρο αμερικανή συγγραφέας, γεννημένη το 1990, μιλά για την καλοσύνη , τη φιλία, τις κοινωνικές ενοχές και τα δεσμά που υφαίνει για τα μέλη της μια κλειστή κοινωνία. Όμως πάνω απ’ όλα για τη μοναξιά που προκαλεί η εγκατάλειψη στην τρυφερή ηλικία της εφηβείας.

Μετάφραση: Αννα Μαραγκάκη.

Το βιβλίο «Μητέρες» της Μπριτ Μπέννετ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΟΛΙΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα