back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων

Διαβάστε επίσης

Στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά, θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, η τελετή παραδόσεως – παραλαβής καθηκόντων, από τον νυν Υπουργό Εθνικής Αμύνης και μέχρι τις 14 Ιανουαρίου Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο ε.α. Ευάγγελο Αποστολάκη στο νέο διάδοχό του Πτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου, ο οποίος επελέγη με ομόφωνη απόφαση του ΚΥΣΕΑ, για να αντικαταστήσει τον Ναύαρχο και Υπουργό.

Το απόγευμα, θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), για να πραγματοποιήσει κρίσεις σε επίπεδο Αντιστράτηγων, Αντιναυάρχων και Αντιπτεράρχων.
Από χθες έχει αναλάβει τα καθήκοντά του , ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, που ένα αιφνίδιο καρδιολογικό πρόβλημα που είχε, αντιμετωπίστηκε επιτυχώς, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Σχολιάζοντας τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ ο πρώην ΥΕΘΑ Π. Καμμένος , αποδοκίμασε την αποστρατεία του Αρχηγού του ΓΕΣ, «Συγχαρητήρια στους νέους Αρχηγούς Επιτελείων. Τεράστια απώλεια για το Στράτευμα ο Αντιστράτηγος Στεφανής έως τώρα ΑΓΕΣ», έγραψε στο twitter.

Σε δήλωσή του ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ B. Κικίλιας τονίζει πως «ο κ. Τσίπρας, λίγες ώρες μετά τη ζημιογόνο για τα εθνικά συμφέροντα Συμφωνία των Πρεσπών, αποφάσισε να κάνει κρίσεις ημετέρων στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο ίδιος, αγνοώντας κάθε έννοια αξιοκρατίας και αποστρατεύοντας ικανότατα στελέχη, επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά και σε μια τόσο κρίσιμη εποχή, την έλλειψη σεβασμού προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας».

Χρήστος Καπούτσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα