back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στο Νο12 του κόσμου ο Τσιτσιπάς-Στην 37η θέση η Σάκκαρη

Διαβάστε επίσης

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς από τη Δευτέρα βρίσκεται στο Νο12 της παγκόσμιας κατάταξης ενώ η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε 6 θέσεις και είναι το Νο 37 στον κόσμο.

Η εκπληκτική πορεία του Τσιτσιπά στο Australian Open, ανέβασε τον Έλληνα πρωταθλητή στο Νο. 12 του κόσμο στους άνδρες. O Στέφανος μετά από δυο εντυπωσιακές εβδομάδες στη Μελβούρνη και την πορεία του μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης όπου και αποκλείστηκε από τον Ράφα Ναδάλ, βλέπει τους κόπους του να ανταμείβονται με τρεις κερδισμένες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο στόχος του Τσιτσιπά από την αρχή της νέας τενιστικής χρονιάς είναι να βρεθεί με την ολοκλήρωση της στην πρώτη 10δα του κόσμου. Πλέον δεν βρίσκεται μακριά από αυτήν και μάλιστα μόλις στην έναρξη της περιόδου. Απέχει μόλις 75 βαθμούς από το Νο. 11 τον Κάρεν Κατσάνοφ και 335 βαθμούς από το Νο. 10 και τον Μάριν Τσίλιτς.

Επόμενο τουρνουά για τον πρωταθλητή μας, είναι το Sofia Open της Βουλγαρίας, το οποίο ανήκει στην κατηγορία ATP World Tour 250 και θα διεξαχθεί την εβδομάδα 4-10 Φεβρουαρίου. Μάλιστα αναμένεται να βρεθούν πολλοί Έλληνες στη Σόφια προκειμένου να υποστηρίξουν αλλά και να θαυμάσουν τον Τσιτσιπά από κοντά.

Επιστροφή στο Νο 37 για τη Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε 6 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της WTA και επέστρεψε στο Top 40. Οι καλές εμφανίσεις της στη Μελβούρνη όπου έφτασε μέχρι τον 3ο γύρο του Australian Open, την ανέβασαν στο Νο. 37.

Η Μαρία κατάφερε να πάρει 90 βαθμούς στο πρώτο Grand Slam της σεζόν και μια σημαντική βελτίωση της θέσης της. Να θυμίσουμε πως η καλύτερη θέση στην οποία βρέθηκε είναι το Νο. 29 τον Σεπτέμβριο του 2018.

Η Σάκκαρη μετά την Μελβούρνη ξαναμπαίνει στους αγώνες με την συμμετοχή της στο τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης το οποίο ανήκει στην Premier κατηγορία της WTA. Η κλήρωση πάντως στον 1ο γύρο δεν την ευνόησε καθώς θα αντιμετωπίσει την Τζούλια Γκέργκες No. 5 στο ταμπλό και Νο 13 στην παγκόσμια κατάταξη.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα