back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14 νέες ξενοδοχειακές μονάδες κάνουν την εμφάνιση τους στην Αθήνα μέσα στo 2019

Διαβάστε επίσης

Πλήθος επενδύσεων σε νέες ξενοδοχειακές μονάδες στην Αθήνα, βρίσκονται σε εξέλιξη ακολουθώντας την τάση που θέλει την ελληνική πρωτεύουσα να κυριαρχεί στις επιλογές των τουριστών για διακοπές αλλά και για city break προορισμό.

Το δρόμο για τη λειτουργία ενός ακόμη ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας ανοίγει με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, που επιτρέπει τη χρήση ξενοδοχείου στο κτίριο που βρίσκεται επί των οδών Μητροπόλεως 23 και Πατρώου 8 το οποίο έχει νοικιασθεί από την εταιρεία Εrgon.

Το νέο ξενοδοχείο θα έχει την ονομασία Ergon House και η εταιρεία το πλασάρει επικοινωνιακά ως το πρώτο foodie hotel στον κόσμο. Το ξενοδοχείο δυναμικότητας 38 δωματίων θα αναπτύσσεται στους 4 ορόφους του κτιρίου ενώ οι χώροι εστίασης και το παντοπωλείο στο υπόγειο, το ισόγειο και τον ημιώροφο. Σημειώνεται ότι το κτίριο ιδιοκτησίας από το 2014 της Εθνικής Πανγαία ΑΕΕΑΠ αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά έργα του αρχιτέκτονα Ηλία Μπαρμπαλιά στο κέντρο της Αθήνας ενώ παλαιότερα είχε στεγάσει το Ινστιτούτο Θερβάντες.

Στην ίδια περιοχή πριν τα Χριστούγεννα λειτούργησε άλλο ένα πολυτελές ξενοδοχείο, το Εlia ErmouAthens Hotel με δυναμικότητα 123 δωματίων. Το επενδυτικό πρόγραμμα για την μετατροπή του κτιρίου σε ξενοδοχείο έφθασε στα 10 εκατ. ευρώ.

Επίσης, επί της Μητροπόλεως αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στο έτος το δεύτερο ξενοδοχείο του στο κέντρο της Αθήνας o ξενοδοχειακός όμιλος N. Δασκαλαντωνάκη-Grecotel σε κτιριακό συγκρότημα ιδιοκτησίας του ομίλου Χυτήρογλου.

Από την πλευρά της, η ΙΝΤΡΑΚΑΤ του ομίλου Κόκκαλη αναμένεται να ολοκληρώσει τις εργασίες την Άνοιξη για τη λειτουργία ξενοδοχείου 5 αστέρων δυναμικότητας 45 δωματίων στο διατηρητέο κτίριο επί της οδού Κολοκοτρώνη 5 το οποίο έχει νοικιάσει από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού.

Επίσης, του 2019 προγραμματίζεται να λειτουργήσει άλλο ένα πολυτελές 4 αστέρων ξενοδοχείο, το Urban HotelAthens, στο κτίριο που στέγαζε επί χρόνια την εφημερίδα Απογευματινή επί της οδού Φειδίου. Το ξενοδοχείο θα έχει 35 δωμάτια και σουίτες.

Μετά από 9 χρόνια λουκέτου αναμένεται να λειτουργήσει υπό την διεύθυνση του ισραηλινού ομίλου Fattal Hotel Chain με το brand, Leonardo, το πρώην ξενοδοχείο Esperia, ιδιοκτησίας του ΕΦΚΑ, επί της οδού Σταδίου.

Προτιμητέος μισθωτής του πρώην ξενοδοχείου Κάνιγγος 21, ιδιοκτησίας του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης – Επικούρησης Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων επί των οδών Κάνιγγος 21 και Χαλκοκονδύλη 12 είναι ο ξενοδοχειακός όμιλος ΖeusInternational.

Μέσα στο έτος θα λειτουργήσει από τον όμιλο Yazbeck και το ξενοδοχείο Academia of Athens στην οδό Ακαδημίας 38 και Ομήρου. Το κτίριο έχει νοικιάσει ο λιβανέζικων συμφερόντων όμιλος από τον ΕΦΚΑ.

Στην Ομόνοια το πρώην ξενοδοχείο La Mirage του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας αναμένεται να επαναλειτουργήσει ως 4 αστέρων ξενοδοχειακή μονάδα από τη νέα εκμισθώτρια εταιρεία Σ.Σ. Ιωαννίδης σε συνεργασία με ομογενή επιχειρηματία από τον Καναδά.

Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες από την Λάμψα για τη λειτουργία το έτος 2020 του ξενοδοχείου King’sPalace δυναμικότητας 383 κλινών στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου στο Σύνταγμα. Τη διαχείριση της μονάδας θα αναλάβει η MGallery του γαλλικού ομίλουAccorHotels.

Από την πλευρά της, η Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ σχεδιάζει να δημιουργήσει και δεύτερο ξενοδοχείο στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης ενώ ο όμιλος Δουζόγλου σχεδιάζει την έναρξη των εργασιών για τη μετατροπή σε ξενοδοχείο διατηρητέου κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας που εξαγόρασε από τον ΟΤΕ και περικλείεται από τις οδούς Σταδίου, Χρήστου Λαδά, Ανθίμου Γαζή και οδό Κολοκοτρώνη.

Στις νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις θα πρέπει να προστεθούν στο ξενοδοχείο που ετοιμάζει η PYGMA HELLASTOYΡΙΣΤΙΚΕΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ με τη μετατροπή κτιρίου που βρίσκεται επί των οδών Καραϊσκάκη 7 και Χριστοκοπίδου στην περιοχή του Ψυρρή και το πρώτο ξενοδοχείο Ibisstyles του ομίλου Accor Hotels το οποίο θα λειτουργήσει σε κτίριο της εταιρείας G. LYMPERAKISINVEST O.E., το οποίο βρίσκεται επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης 109-111 και Φιλοξένου 10.

Τέλος, εκτός του κέντρου της Αθήνας τα φώτα της δημοσιότητας θα πέσουν στα τέλη Μαρτίου στον Αστέρα Βουλιαγμένης με την επαναλειτουργία του από την Four Seasons, το οποίο φιγουράρει ήδη στη λίστα του Forbes ως ένα από τα 17 καινούργια ξενοδοχεία παγκοσμίως που θα κάνουν αίσθηση το 2019.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα