back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εντός των επόμενων ημερών το ν/σ για την Αναπτυξιακή Τράπεζα

Διαβάστε επίσης

Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη συγκρότηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης κατά την συνάντησή του με τον ανιτπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γίρκι Κατάινεν σήμερα Τρίτη.

Ο κ. Δραγασάκης σημείωσε, μάλιστα, ότι πρόθεση είναι ανάμεσα στους σκοπούς της Αναπτυξιακής Τράπεζας να συμπεριλαμβάνεται η χρηματοδότηση κοινών έργων που προωθούν την περιφερειακή συνεργασία και συνανάπτυξη. Για το σκοπό αυτό, ανέφερε ότι εξετάζεται η ίδρυση παραρτήματος της Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν χαρακτήρισε κρίσιμο θεσμό και σημαντικό εργαλείο, επισημαίνοντας ότι αυτή θα μπορεί να έχει απευθείας πρόσβαση στις εγγυήσεις που παρέχονται μέσω του διαδόχου του «Σχεδίου Juncker», του προγράμματος InvestEU, μόλις αυτό υιοθετηθεί και γίνει λειτουργικό το 2021.

Παράλληλα συνεχάρη την Ελλάδα για τις επιδόσεις της ως προς το «Επενδυτικό Σχέδιο για την Ευρώπη», που την κατατάσσουν, σε σχέση με το ΑEΠ, «πρωταθλήτρια» στην αξιοποίησή του, με 18 εγκεκριμένα έργα υποδομών, που αθροιστικά χρηματοδοτούνται με 2,3 δισ. ευρώ, κινητοποιώντας συνολικά 7,4 δισ. ευρώ σε επενδύσεις, όπως και με 13 συμφωνίες για μικρομεσαίες επιχειρήσεις συνολικού ύψους 406 εκατ. ευρώ, οι οποίες θα κινητοποιήσουν επενδύσεις 2,3 δισ. ευρώ και θα ωφελήσουν 22.000 ΜμΕ στη χώρα.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα