back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γ. Κατάινεν: Βγάζω το καπέλο στις επιχειρήσεις και τις αρχές για την αξιοποίηση κονδυλίων από το «Ταμείο Γιούνκερ»

Διαβάστε επίσης

Την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. ως προς τις επενδύσεις που ενεργοποιήθηκαν στο πλαίσιο του λεγομένου «Ταμείου Γιούνγκερ» εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε., Γίρκι Κατάινεν, μιλώντας στα μέλη τριών επιτροπών της ελληνικής Βουλής.

«Αν φορούσα καπέλο θα το σήκωνα για να τιμήσω τις επιχειρήσεις, αλλά και τις κρατικές αρχές για την αξιοποίηση των κονδυλίων», τόνισε ο κ. Κατάινεν, λέγοντας ότι 22.000 ελληνικές επιχειρήσεις έχουν επωφεληθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο στρατηγικών επενδύσεων και το συνολικό ποσό τους ανέρχεται σε 11 δισ. ευρώ.

«Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα»

«Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα προκειμένου να αποκτήσει μία καλή βάση για ανάπτυξη. Η παρούσα κυβέρνηση αλλά και η επόμενη πρέπει να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνήσει και να αντιμετωπίσουν το ζήτημα των κόκκινων δανείων ώστε να κερδηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γίρκι Κατάινεν.

«H αύξηση των μισθών θα πρέπει να συνδέεται με την αύξηση της παραγωγικότητας»

Ερωτώμενος για την αύξηση του κατώτατου μισθού, υποστήριξε ότι η Ελλάδα δικαιούται να λάβει μόνη της την απόφαση η οποία στη συνέχεια θα εξεταστεί από την Επιτροπή. Δήλωσε ωστόσο ότι η αύξηση των μισθών θα πρέπει να συνδέεται με την αύξηση της παραγωγικότητας.

Αναφορικά με τους συντελεστές φορολόγησης, υποστήριξε ότι η σταδιακή μείωσή τους θα μπορούσε να εξεταστεί με παράλληλη αύξηση της φορολογικής βάσης, αλλά και συνυπολογισμό της απόδοσης της έμμεσης φορολογίας.

Με αφορμή σχετική ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε από το βήμα της αίθουσας γερουσίας της Ελληνικής Βουλής ότι: «Πρέπει να γίνουν σύντομα ελεύθερες και αξιόπιστες εκλογές στη Βενεζουέλα».

Δημήτρης Ράντος – Γιάννης Παπαγεωργίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα