back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κεφτεδάκια φούρνου με ρύζι πιλάφι

Διαβάστε επίσης

Ας δούμε πρώτα τι θα χρειαστούμε… για μισό κιλό κιμά, θα χρειαστούμε λίγο λάδι για τον κιμά και λίγο για το ταψί, ένα αυγό, λίγη κέτσαπ, αλατοπίπερο, λίγο ξύδι, το ξύδι τα κάνει αφράτα, δυόσμο, βασιλικό θυμάρι και ρίγανη ξερά, όλα από λίγο, φρυγανιά τριμμένη, η μισό παξιμάδι μουσκεμένο στο νερό και καλά στυμμένο και τα ζυμώνετε καλά, εγώ τα φτιάχνω χωρίς κρεμμύδι!!!!

Αφού ζυμώσετε όλα τα υλικά καλά, τα βάζετε για λίγο στο ψυγείο να σφίξουν, εν τω μεταξύ προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω.

Μετά βγάζετε το κιμά από το ψυγείο, πλάθετε τα κεφτεδάκια, τα βάζετε στο ταψάκι σας πάνω σε λαδόκολλα και τα βάζετε να ψηθούν, στο ενδιάμεσο γυρίζετε τα κεφτεδάκια για να ψηθούν κι από την άλλη πλευρά και μετά από λίγη ώρα είναι έτοιμα……

Ορίστε έτοιμα, λαχταριστά, μυρωδάτα, γρήγορα …

Όση ώρα ψήνονται τα κεφτεδάκια θα φτιάξουμε το ρύζι μας.

Ρύζι πιλάφι απλό…

Αυτό το απλό ρύζι πιλάφι που θα σας πω, είναι ένα πιάτο «συνοδείας» αλλά και μόνο του στέκει περίφημα.

Ένα ρύζι μπορεί να συνοδεύσει πολλά πιάτα, αλλά και να φαγωθεί μόνο του με μια ωραία πράσινη σαλάτα και μια απλή ομελέτα.

Το μυστικό στο πιλάφι είναι να είναι στεγνό και όχι λαπαδιασμένο, αυτό το πετυχαίνουμε καβουρντίζοντας λίγο το ρύζι με το λάδι στην αρχή, μέχρι να πάρει το ρύζι καφέ χρώμα.

Στο συγκεκριμένο θα χρειαστούμε ένα πακέτο ρύζι για πιλάφι, λίγο λάδι και αλατοπίπερο.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι το γυαλίζουμε για πέντε λεπτά να βγάλει το άρωμα του και να σκουρύνει λίγο.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό, ένα ρύζι τρία νερό είναι η αναλογία, το αλατοπίπερο και αφού πάρει μια μικρή βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά ανακατεύουμε όλα τα υλικά και έπειτα αφήνουμε το ρύζι να μαγειρευτεί χωρίς να το ανακατέψουμε ξανά.

Το βάζω μέσα σε μια φόρμα για να βγει μετά ωραίο, είπαμε δεν είναι μόνο τι τρώμε, αλλά πως το τρώμε…

Πάντα μια φρεσκοκομμένη σαλάτα, η βραστά λαχανικά είναι απαραίτητα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα