back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μετατίθεται ο χρόνος καταβολής των δόσεων για τις τηλεοπτικές άδειες

Διαβάστε επίσης

Μέχρι τις 15 Μαΐου αντί για τον Ιανουάριο μπορεί να καταβληθεί η δόση του τιμήματος κάθε τηλεοπτικής άδειας από τους πέντε παρόχους, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρη Κρέτσο μετά την καταβολή της πρώτης δόσης που έγινε τον Σεπτέμβριο, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να καταβάλουν τις υπόλοιπες δέκα δόσεις μέχρι τα μέσα Μαΐου κάθε ημερολογιακού έτους, καθώς όπως είπε ο υφυπουργός η πολιτεία ενδιαφέρεται για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων .

Η τροπολογία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής προκάλεσε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

“Σκάνδαλο” χαρακτηρίζει η ΝΔ, μέσω του Γιώργου Γεωργαντά, τη τροπολογία, με το βουλευτή να τονίζει στην Ολομέλεια της Βουλής ότι η τροπολογία κατατέθηκε στο παρά πέντε αναιτιολόγητα, διερωτώμενος ποια είναι η σκοπιμότητα της μετακύλισης της υποχρέωσης είσπραξης των εσόδων.

«Την ώρα που η κυβέρνηση διευκολύνει τους καναλάρχες, ο κ. Χουλιάρακης σαρώνει τα αποθεματικά των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης» σχολίασε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Γιάννης Κουτσούκος, ενώ “προκλητική” χαρακτήρισε την τροπολογία το ΚΚΕ, μέσω του Χρήστου Κατσώτη.

«Δίνουμε μια διευκόλυνση γιατί οι καναλάρχες πλήρωσαν ήδη τον Σεπτέμβρη την πρώτη δόση, ο νόμος είναι ήδη αυστηρός» απάντησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος και έκανε λόγο για ανώδυνη ρύθμιση, σημειώνοντας ότι δεν αναβλήθηκε καμία δόση και ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λειτούργησαν ως αυτόκλητοι υπερασπιστές του πορτοφολιού των καναλαρχών, γιατί δεν έκαναν ποτέ κανένα διαγωνισμό.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα