back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΠΟΕΔΗΝ: Επιβαρύνονται οι ΜΕΘ λόγω του αντιεμβολιαστικού κινήματος

Διαβάστε επίσης

Περαιτέρω επιβάρυνση των ήδη πιεσμένων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας λόγω του αντιεμβολιαστικού κινήματος διαπιστώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρθηκε στο θέμα σε συνέντευξή του στον “Αθήνα 9.84” και όπως είπε χαρακτηριστικά, για άλλη μια χρονιά το υγειονομικό σύστημα είναι ανοχύρωτο για να αντιμετωπίσει την εποχική γρίπη, τις λοιμώξεις που το χειμώνα είναι αρκετά αυξημένες.

“Φέτος έχουμε το φαινόμενο, νέοι άνθρωποι να πάσχουν από λοιμώξεις και να χρειάζονται Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι οποίες είναι πολύ λίγες σε σχέση με τις ανάγκες και τις κλίνες που λειτουργούν στα δημόσια νοσοκομεία. Ένας παράγοντας που συμβάλλει σε αυτό είναι το αντιεμβολιαστικό κίνημα. Πραγματικά δηλαδή μία ανόητη άποψη και ένα πολύ σοβαρό θέμα υγείας” είπε ο κ. Γιαννακός στην εκπομπή RADIO CITY και την Έλενα Χατζηιωάννου

“Δεν μπορούμε να το κατανοήσουμε πως αυτό αναπτύσσεται και καμιά φορά και υπεύθυνα χείλη από την κυβέρνηση ευνοούν μια τέτοια κατάσταση. Όταν αναπτύσσεται ένα τέτοιο κίνημα και μιλούν για κινδύνους οι οποίοι είναι ανύπαρκτοι οδηγούνται και μεγαλύτεροι άνθρωποι στην άποψη ότι δεν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο. Όμως, υπάρχουν ομάδες υψηλού κινδύνου, νεότεροι σε ηλικία, οι οποίες θα έπρεπε να κάνουν το εμβόλιο και δεν το κάνουν. Κάθε μέρα 60 διασωληνωμένοι ασθενείς περιμένουν στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ”.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα