back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πολυχρονίδης στον Αθήνα 9.84: “Επιβράβευση για μένα τα βραβεία Laureus”

Διαβάστε επίσης

Υποψήφιος για βραβείο Laureus στην κατηγορία του κορυφαίου αθλητή στον κόσμο με αναπηρία είναι ο Παραολυμπιονίκης του μπότσια, Γρηγόρης Πολυχρονίδης. Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής του μπότσια μίλησε στον Αθήνα 9.84 , για την υποψηφιότητά του και όχι μόνο. 

Αποτέλεσμα εικόνας για γρηγόρης πολυχρονίδης βραβεία

Εξήγησε τι είναι το μπότσια

Το μπότσια είναι ένα Παραολυμπιακό άθλημα, τακτικής και στρατηγικής, παίζετε με μικρές μπάλες, λίγο μεγαλύτερες από αυτές του τένις και είναι 6 κόκκινες και 6 μπλε μπάλες και μια λευκή που είναι η μπάλα στόχος. Οπτικά θυμίζει μπιλιάρδο απλά εμείς είμαστε σταθεροί στο γήπεδο. Το συγκρίνουμε και με το σκάκι γιατί πρέπει να σκέφτεσαι τις επόμενες κινήσεις. Το σκορ μετριέται στο τέλος οπότε μέχρι την τελευταία μπαλιά όλα μπορούν να αλλάξουν. Όσοι το έχουν δει το έχουν αγαπήσει”. 

Για την 1η θέση που κατέχει στην παγκόσμια κατάταξη

“Έχω πολλούς αντιπάλους από πολλές χώρες. Αυτή τη στιγμή είναι το πιο ταχέως αναπτυσσόμενο Παραολυμπιακό άθλημα απλά είναι πιο άγνωστο γιατί δεν έχει το αντίστοιχο ολυμπιακό άθλημα. Πάνω από 70 χώρες ασχολούνται με το μπότσια. Στην παγκόσμια κατάταξη είναι 160 αθλητές που είναι πρωταθλητές στις χώρες τους , είναι κορυφαίοι, οπότε το να βρίσκομαι στην πρώτη θέση είναι τιμή για μένα. Το 2018 είναι η πιο πετυχημένη μου χρονιά με αποκορύφωμα τα 2 παγκόσμια μετάλλια στο Λίβερπουλ”. 

Για τα βραβεία Laureus  και το Τόκιο

“Κάνω 6 ώρες προπόνηση την ημέρα. Έχουμε συνέχεια αγώνες και όλοι τους είναι δυνατοί. Το άθλημα τρέχει σε τρελούς ρυθμούς ανάπτυξης.  Τώρα με τη βράβευση στα LAUREUS έρχεται η επιβράβευση για όλες αυτές τις νίκες. Ο μεγάλος στόχος είναι οι Παραολυμπιακοί του Τόκιο. Όσοι είναι ανάπηροι καλό είναι να γνωρίσουν τον αθλητισμό και τα Παραολυμπιακά αθλήματα”. 

Για τη γυναίκα της ζωής του

Αποτέλεσμα εικόνας για γρηγόρης πολυχρονίδης βραβεία

“Η βοηθός μου η Κατερίνα, κάνει τις κινήσεις για μένα. Είμαστε 24 ώρες μαζί και αυτό είναι το πλεονέκτημά μας. Διορθώνει και τα λάθη μου. Είμαστε παντρεμένοι από πέρυσι“.

Τα  βραβεία Laureus έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και θεωρούνται τα «όσκαρ» του αθλητισμού. Η ανακοίνωση των νικητών θα γίνει στις 18 Φεβρουαρίου στο Μονακό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα