back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σπ. Λυκούδης: «Η άποψή μου για το θετικό περιεχόμενο της συμφωνίας υπερέβαινε του πολιτικού μου θυμού»

Διαβάστε επίσης

«Βρεθήκαμε μπροστά σε μία πραγματικότητα που έπρεπε να εξετάσω προσεκτικά. Απέναντι σε μία συμφωνία με θετικό περιεχόμενο και απέναντι σε ένα πολιτικό κλίμα διαμορφωμένο εξαιρετικά νοσηρό, με μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης και με μία λειτουργία της αντιπολίτευσης που όξυνε τις αντιθέσεις και τους διχασμούς. Κατέληξα στο ότι η άποψή μου για το θετικό περιεχόμενο της συμφωνίας υπερέβαινε του πολιτικού μου θυμού για το νοσηρό κλίμα και ψήφισα υπέρ», τόνισε ο βουλευτής με το Ποτάμι, Σπύρος Λυκούδης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Ηλία Κανέλλη, για την απόφασή του να υπερψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών.

Ερώτηση: Ο Τσίπρας όπως το έφερε το θέμα , ως πρόβλημα εσωτερικής πολιτικής ενδεχομένως περίμενε ένα ρήγμα στη ΝΔ και πιθανόν τη δημιουργία ενός ακροδεξιού κόμματος, ενώ η ΝΔ το απορρόφησε όλο αυτό με τους χειρισμούς της.

«Ο πολιτικός σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ, υποθέτω ήταν να επιφέρει ένα ρήγμα στη Νέα Δημοκρατία. Αυτό δεν το κατάφερε, όμως γιατί αυτή την πλευρά που αναφέρετε, την απορρόφησε η ΝΔ, όμως την απορρόφησε μετέχοντας κατά ένα τρόπο, έξω από τις αρχές που είχε διαμορφώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχοντας σε έναν απίστευτο εθνικιστικό παροξυσμό. Αυτό χρεώνεται στη ΝΔ. Βεβαίως κρατήθηκε ενωμένη και δεν διασπάστηκε. Λειτούργησε εξαιρετικά αρνητικά στην κοινωνία με τον τρόπου που χειρίστηκε το θέμα. Είναι συμμέτοχος σε έναν απίστευτο εθνικιστικό παροξυσμό που δεν ξέρω που θα βγάλει», ανέφερε ο κ. Λυκούδης.

«Αυτή τη στιγμή ο Σταύρος Θεοδωράκης βρίσκεται σε μία ισχυρότατή ψυχολογική πίεση και σε συναισθηματική φόρτιση. Είχε ένα κόμμα με 11 βουλευτές και δεν υπάρχει πλέον αυτό το κόμμα. Δεν θα ήθελα να κάνω την παραμικρή κριτική των λεγομένων του, αυτή τη στιγμή. Αυτή την ώρα ο Θεοδωράκης αισθάνεται ψυχολογικά πιεσμένος», πρόσθεσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα