back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εκκίνηση από την Ακρόπολη για το Rallye Monte Carlo Historique

Διαβάστε επίσης

Έχουν περάσει σαράντα τέσσερα χρόνια από τότε που ένα Rallye Monte Carlo ξεκίνησε από την Αθήνα και φέτος, μετά από δεκαετίες, σπάνια ιστορικά αυτοκίνητα θα εκκινήσουν με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Πρόκειται για τον θεσμό του Rallye Monte Carlo Historique, “το εικοστό δεύτερο στην ιστορία, που ξεκινά μετά από παύση 44 ετών από την Αθήνα”, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο κ. Βύρων Ρηγίνος, υπεύθυνος επικοινωνίας της διοργάνωσης.

Πρόκειται για τον θεσμό του Rallye Monte Carlo Historique στον οποίο μετέχουν μόνο όσοι έχουν στην κατοχή τους ένα όχημα που έχει συμμετάσχει σε παλιότερο “Rallye Automobile Monte-Carlo” ανάμεσα στα έτη 1955 και 1980.

Η εκκίνηση έχει προγραμματιστεί για σήμερα το μεσημέρι στις 12:40, από το πάρκο του Διονύσου κάτω από την Ακρόπολη με την συμμετοχή 11 ελληνικών πληρωμάτων καθώς και 12 από άλλες χώρες.

Ο αγώνας αφορά μόνο τα ιστορικά αυτοκίνητα, που θα διαγωνιστούν σε πολλές από τις διάσημες ειδικές της Νότιας Γαλλίας.

Μετά την εκκίνηση τα 24 πληρώματα θα κατευθυνθούν για το λιμάνι της Πάτρας και από εκεί θα επιβιβαστούν σε πλοίο με προορισμό την Ανγκόνα, για να συνεχίσουν την πορεία τους προς το σημείο συγκέντρωσης όλων των συμμετεχόντων, προκειμένου να ξεκινήσει η ομαδική –ιδιαίτερα σκληρή- δοκιμασία.

Σημειώνεται ότι υπάρχει η σημαντική παρουσία του “Team de Chefs”, με 8-9 Γάλλους chefs, που είναι γνωστοί σε όλη την Ευρώπη. Οι διεθνείς συμμετοχές επίσης περιλαμβάνουν αυτοκίνητα απο την Μάλτα, την Τσεχία και την Δανία.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα