back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νέα αμφισβήτηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή

Διαβάστε επίσης

Έλλειψη πλειοψηφίας από την κυβέρνηση, διαπιστώνει με κάθε ευκαιρία η αξιωματική αντιπολίτευση, όχι μόνο στην Oλομέλεια, αλλά και στις Eπιτροπές της Βουλής.

Πιο πρόσφατη περίπτωση, αυτή στην αποτελούμενη από 21 μέλη Eπιτροπή ΔΕΚΟ, στην οποία οι 10 θετικές ψήφοι των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην, προτεινόμενη από τον υπουργό Παιδείας, υποψηφιότητα του καθηγητή Παντελή Κυπριανού, θεωρήθηκαν από τη ΝΔ μη επαρκείς για τον διορισμό του στη θέση του προέδρου της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Θετική ψήφο έδωσαν οι 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατά ψήφισαν 6 βουλευτές της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής ενώ «παρών» δήλωσαν 5 βουλευτές από τη Δημοκρατική Συμπατράταξη,το  ΚΚΕ, τους ΑΝΕΛ, και την Ένωση Κεντρώων, καθώς και ο ανεξάρτητος προερχόμενος από το Ποτάμι Σπύρος Λυκούδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, ανέφερε ότι για πρώτη φορά υπουργός θα επιμείνει στον διορισμό υποψηφίου που δεν συγκεντρώνει την πλειοψηφία της Επιτροπής.

Ο Νίκος Βούτσης, που προεδρεύει της Επιτροπής παρέπεμψε στον Κανονισμό της Βουλής, ο οποίος -όπως είπε- ορίζει σαφώς ότι προσμετρώνται μόνο οι θετικές και οι αρνητικές ψήφοι, σημειώνοντας ότι όλα τα άλλα αποτελούν ηθικο-πολιτικές ερμηνείες και απόψεις.

H τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Νίκη Κεραμέως, ανέφερε σε δηλώσεις της, ότι «είναι η πρώτη καταγραφή έλλειψης πλειοψηφίας της κυβέρνησης σε Επιτροπή», σημειώνοντας επιπλέον ότι πρόκειται για μείζον θέμα, καθώς φαίνεται ότι η κυβέρνηση ότι δεν έχει πλέον ουσιαστική αλλά ευκαιριακή πλειοψηφία.

Τελικώς, η υποψηφιότητα του καθηγητή Παντελή Κυπριανού έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα