back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ανακοινώθηκε δεύτερη λίστα “κίτρινων γιλέκων” για τις ευρωεκλογές

Διαβάστε επίσης

Μία νέα λίστα 40 περίπου υποψηφίων για τις ευρωεκλογές ανακοινώθηκε χθες το βράδυ από μία συλλογικότητα των “κίτρινων γιλέκων”.

Μετά την πρώτη ανακοίνωση της Ινγκρίντ Λεβαβασέρ για την λίστα με το όνομα “Πρωτοβουλία των Πολιτών”, που ανακοινώθηκε πριν μία περίπου εβδομάδα και πρόλαβε ήδη να καταγράψει δύο παραιτήσεις, εχθές το βράδυ εμφανίστηκε άλλος ένας συνδυασμός.

Η “Κίτρινη Ένωση” παρουσίασε μία λίστα περίπου 40 ονομάτων ως υποψηφίους για τις ευρωεκλογές. Ο εκπρόσωπος τύπου της συλλογικότητας Φρεντερίκ Ιμπανέζ, μιλώντας στο δίκτυο BFMTV διευκρίνισε ότι πρόκειται για πολυκομματικό σχήμα, με τους υποψηφίους να προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Απέφυγε ωστόσο “προς το παρόν” να δημοσιοποιήσει επίσημα ονόματα.

Στην ίδια συνέντευξη, εξήγησε ακόμα ότι στο επίκεντρο της ατζέντας του συνδυασμού θα βρίσκονται πέντε ζητήματα: η αγοραστική δύναμη, οι συντάξεις, η μετανάστευση, η φορολογική δικαιοσύνη και η εθνική κυριαρχία.

Σε ερώτηση σχετικά με την ήδη υπάρχουσα λίστα που είχε καταθέσει η Λεβαβαστέρ, ο Ιμπανέζ απάντησε ότι η μία θα είναι συμπληρωματική της άλλης και ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ τους. Προφανώς θεωρούν ότι το κομμάτι της πίτας που τους αναλογεί είναι μεγάλο και τους χωράει όλους και δεν φαίνεται να έχουν άδικο αφού, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση ένα υποθετικό ψηφοδέλτιο των “κίτρινων γιλέκων” θα συγκέντρωνε αυτήν την στιγμή 13% των ψήφων.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα