back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Εσωκομματικές ζυμώσεις στο ΚΙΝΑΛ στη σκιά της μαζικής αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ – Εν’ αναμονή συνάντησης Φ. Γεννηματά-Γ. Παπανδρέου

Διαβάστε επίσης

Σε πλήρη εξέλιξη είναι-κατά τα φαινόμενα- οι εσωκομματικές ζυμώσεις και διεργασίες στο Κίνημα Αλλαγής, στο πλαίσιο των οποίων αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθήνα 9.84, εντός της ημέρας ή αύριο συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Η συνάντηση αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς θα τεθούν επί τάπητος τα νέα δεδομένα που προκύπτουν καθοδόν προς το έκτακτο συνέδριο του Μαρτίου, για το μετασχηματισμό του ΚΙΝΑΛ σε ενιαίο φορέα , όπου θα μπει τέλος στην πολυκομματικότητα των οργάνων.

Ως εκ τούτου στο Κίνημα Αλλαγής τελούν εν αναμονή για τη θέση με την οποία θα προσέλθει ο Γιώργος Παπανδρέου και πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ , αν δηλαδή θα κάνει το βήμα πίσω , όπως έχει δηλώσει η κ. Γεννηματά , για να κάνει ο ενιαίος φορέας το μεγάλο βήμα μπροστά. Εν μέσω όλων αυτών, αύριο στις 2 μμ συνεδριάζει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΚΙΝΑΛ και την προσεχή Κυριακή, η Κεντρική Επιτροπή.

Παράπλευρη παράμετρος η οποία θα πρέπει ενδεχομένως να συνυπολογισθεί, στα υπό διαμόρφωση δεδομένα, είναι και το ενδιαφέρον που -σύμφωνα με πληροφορίες- είχε αφήσει να διαφανεί ο κ. Παπανδρέου ως προς ενδεχόμενη υποψηφιότητα του στην Αχαΐα στις επόμενες εθνικές εκλογές με την ομπρέλα του ΚΙΝΑΛ. «Όλα εν ευθέτω χρόνω, η Αχαΐα δεν είναι για μένα απλά μια εκλογική περιφέρεια, είναι η ιδιαίτερη πατρίδα μου, μια πατρίδα αγώνων», είχε δηλώσει με νόημα απαντώντας , τον περασμένο Νοέμβριο από την Πάτρα, ανήμερα της εορτής του πολιούχου της πόλης Αγίου Ανδρέα. Ως εκ τούτου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αν θα αποσαφηνιστεί περαιτέρω και αυτή η πτυχή αναφορικά με τον πρώην πρωθυπουργό.

Το ΚΙΝΑΛ και η διχασμένη ΔΗΜΑΡ

Από τη Χαριλάου Τρικούπη σπεύδουν πάντως να υπενθυμίσουν οτι στις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων του ΚΙΝΑΛ, θα είναι παρόντα τα στελέχη εκείνα της Δημοκρατικής Αριστεράς, που διαφώνησαν προσφάτως με την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, για διαζύγιο από το Κίνημα Αλλαγής στον απόηχο της διαγραφής Θεοχαρόπουλου.

Στον αντίποδα, 31 στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς με κοινή επιστολή τους νωρίτερα προς τον Γραμματέα της Κ.Π.Ε. του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη, δηλώνουν την αποχώρηση τους από τις θέσεις ευθύνης που είχαν αναλάβει στα κεντρικά όργανα και ως υποψήφιοι βουλευτές στα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ για τις βουλευτικές εκλογές. Η μη συμμετοχή στο ΚΙΝΑΛ -όπως επισημαίνεται στην επιστολή-θεωρείται για τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ αυτονόητη μετά την απόφαση της Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, να θέσει ουσιαστικά τη ΔΗΜΑΡ εκτός ΚΙΝΑΛ.

Στην επιστολή, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι αποχωρούν 20 στελέχη της ΔΗΜΑΡ (συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου του κόμματος) από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ, τρία στελέχη από την Εκτελεστική Γραμματεία, 19 στελέχη από τις Γραμματείες των Τομέων Πολιτικής του ΚΙΝΑΛ εκ των οποίων δύο τομεάρχες πολιτικής του ΚΙΝΑΛ (Δικαιοσύνης και Πολιτισμού) και δύο αναπληρωτές τομεάρχες (Άμυνας και Κοινωνικής Ασφάλισης).

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα