back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κύμα ψύχους σαρώνει τις ΗΠΑ – Εννέα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους

Διαβάστε επίσης

Σε «βαθιά κατάψυξη» βρίσκονται μεγάλες περιοχές των ΗΠΑ, με τους μετεωρολόγους να μιλούν για σπάνιο φαινόμενο και να προειδοποιούν για επιδείνωση τις επόμενες ημέρες.  Οι πολικές θερμοκρασίες έχουν προκαλέσει τον θάνατο εννέα ανθρώπων.

Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να μην βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους, αν δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη, γιατί υπάρχει κίνδυνος να παγώσουν μέσα σε δέκα λεπτά. Στην περιοχή του Σικάγου η θερμοκρασία έφτασε τους -50 °C ενώ έχουν ματαιωθεί πάνω από 2.000 αεροπορικές πτήσεις.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχουν κηρυχθεί το Γουισκόνσιν, το Μίσιγκαν και το Ιλινόις, καθώς και η Αλαμπάμα και το Μισισίπι, στον Νότο.

Εκατοντάδες σχολεία παραμένουν κλειστά στις πολιτείες που έχουν πληγεί και εκατοντάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για τον κίνδυνο κρυοπαγήματος με την παραμονή μόνο 10 λεπτών σε εξωτερικές συνθήκες.

Στο Σικάγο, οι δημοτικές αρχές καλούν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μη βγουν εάν δεν είναι ανάγκη. Δεκάδες εστίες έχουν ανοίξει για τους περίπου 80.000 αστέγους.

Στην Αϊόβα πάλι, ειδικοί προειδοποιούν τους πολίτες που βγαίνουν έξω να αποφεύγουν να παίρνουν βαθιές ανάσες, καθώς και να περιορίσουν τις συνομιλίες τους ενόσω βρίσκονται στον δρόμο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα