back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΚΙΝΑΛ: Συνεδριάσεις κομματικών οργάνων- Τα ερωτήματα μετά τη συνάντηση Φ.Γεννηματά με Γ.Παπανδρέου

Διαβάστε επίσης

Τα δυσδιάκριτα σημεία της χθεσινοβραδινής εφ’ όλης της ύλης συνάντησης μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Γιώργου Παπανδρέου ενδεχομένως να φωτίσει η σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής, η οποία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 2μμ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Το ραντεβού, διάρκειας περίπου δυο ωρών, ήταν σύμφωνα με πληροφορίες εφ’όλης της ύλης, επί των ζητημάτων που θα απασχολήσουν το ΚΙΝΑΛ στην πορεία προς το έκτακτο συνέδριο που έχει ανακοινωθεί για το τέλος Μαρτίου με στόχο τη λειτουργία του ενιαίου φορέα.

“Προχωράμε ομαλά προς το Συνέδριο” σχολίαζαν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, μετά τη συνάντηση της κ. Γεννηματά με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ, δίνοντας ενδεχομένως έναν θετικό πρώτο τόνο, χωρίς ωστόσο να έχει αποσαφηνιστεί πλήρως 1ον: ο μελλοντικός ρόλος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και 2ον, αν τελικά θα πολιτευτεί στην Αχαία στις επερχόμενες εθνικές εκλογές ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος είχε αφήσει να διαφανεί το σχετικό ενδιαφέρον του το προηγούμενο διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση τόσο η αυριανή συνεδρίαση της ΕΓ όσο και της Κεντρικής Επιτροπής μεθαύριο Κυριακή κατά την οποία αναμένεται και ομιλία της Φώφης Γεννηματά, θα διεξαχθούν στον απόηχο όχι μόνο της πολυσυζητημένης συνάντησης αλλά και της μαζικής χθεσινής αποχώρησης στελεχών της ΔΗΜΑΡ απο το Κίνημα Αλλαγής.

Με κοινή επιστολή τους ,31 στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς προς τον Γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη, έκαναν γνωστή την αποχώρηση τους από τις θέσεις ευθύνης που είχαν αναλάβει στα κεντρικά όργανα και ως υποψήφιοι βουλευτές στα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ για τις βουλευτικές εκλογές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 36 εκλεγμένα μέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ, τα 20 ,με τη χθεσινή ανακοίνωση, γνωστοποιούν οτι αποχωρούν, μεταξύ αυτών και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Κατά τα λοιπά, πρόκειται για τρία στελέχη από την Εκτελεστική Γραμματεία, 19 στελέχη από τις Γραμματείες των Τομέων Πολιτικής του ΚΙΝΑΛ εκ των οποίων δύο τομεάρχες πολιτικής του ΚΙΝΑΛ (Δικαιοσύνης και Πολιτισμού) και δύο αναπληρωτές τομεάρχες (Άμυνας και Κοινωνικής Ασφάλισης).

Στον αντίποδα, στις προαναφερθείσες συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων του ΚΙΝΑΛ, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να είναι παρόντα τα στελέχη εκείνα της Δημοκρατικής Αριστεράς, που διαφώνησαν προσφάτως με την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, για διαζύγιο απο το Κίνημα Αλλαγής.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα