back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες το κλασικό

Διαβάστε επίσης

Σήμερα, λέω να φτιάξουμε το πιο απλό και νόστιμο φαγητό, κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο.

Για πάμε…

Εγώ πλέον για ευκολία, έχω πάψει να αγοράζω ολόκληρο κοτόπουλο και αγοράζω μπούτια και στήθη, προτιμώ δε τα ελευθέρας βοσκής και όχι τα … παραφουσκωμένα.

Αφού λοιπόν τα πλύνω, τα βάζω μέσα στο ταψάκι που θα χρησιμοποιήσω, τα αλατοπιπερώνω, τα πασπαλίζω με λίγη σκόνη μουστάρδα και ελάχιστο ξερό θυμάρι.

Καθαρίζω τις πατάτες που θα χρησιμοποιήσω, τις πλένω, τις χοντροκόβω και μέσα σ αυτό το σκεύος που τις έχω κόψει, τις αλατοπιπερώνω, τους βάζω σκόνη μουστάρδας και το λίγο ξερό θυμάρι, ότι έβαλα δηλαδή και στο κοτόπουλο.

Αφήνω το κοτόπουλο από κάτω, από πάνω ρίχνω τις πατάτες κι αυτό για να μην ξεροψηθεί και στεγνώσει, περιχύνω με λάδι και ένα ποτήρι νερό και το βάζω στους 180 βαθμούς πάνω κάτω να ψηθεί, θέλει περίπου μιάμιση ώρα.

Λίγο πριν ετοιμαστεί, ανοίγω τον αέρα του φούρνου για δέκα λεπτά για να ροδοκοκκινίσουν οι πατάτες, ενώ έχω βγάλει τις πατάτες πάνω από το κοτόπουλο, και τις βάζω στο πλάι, για να πάρει κι αυτό λίγο χρώμα, χωρίς να στεγνώσει απ’ τους χυμούς του.

Συνοδεύεται με μια φρέσκια πράσινη σαλάτα με ρόκα και κρητική ξυνομυζήθρα, αντί για τυρί φέτα, δοκιμάστε τη δεν θα ξαναφάτε φέτα.

Αυτό ήτανε… απλά, γρήγορα και νόστιμα…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα