back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Στ. Θεοδωράκης: Το ερώτημα δεν είναι γιατί ψηφίσαμε, είναι γιατί δεν δειλιάσαμε

Διαβάστε επίσης

Γιατί ψηφίσαμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, μας ρωτούν ξανά κάποιοι σήμερα, υποκριτικά και δόλια, διερωτάται σε ανάρτηση του στο facebook ο Σταύρος Θεοδωράκης, στον απόηχο της σφοδρής κριτικής που εξαπέλυσε ο Γιώργος Αμυράς αφήνοντας αιχμές ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού, είχε αναλάβει δεσμεύσεις για να στηρίξει τη συμφωνία.

Να τους θυμίσω, δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης, για το Ποτάμι ήταν ιδρυτική θέση: Το Μακεδονικό πρέπει να λυθεί με σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes. Από τότε που άνοιξε η πρώτη χαραμάδα της λύσης, στα τέλη του ’17 – στη Βουλή, στις εφημερίδες, στις ανακοινώσεις του Ποταμιού – ήμουν ξεκάθαρος. Δεν θα κάνουμε πίσω, δεν θα φοβηθούμε τους εθνολαϊκιστές και τους πατριδοκάπηλους.

Και τον Μάρτιο του ’18 πρότεινα στον κ.Τσίπρα να αναλάβει πρωτοβουλία για διακομματική συνεννόηση μέσα από ένα Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας. Δεν με άκουσε. Είχε άλλους κομματικούς σχεδιασμούς, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Και τον Νοέμβριο του ‘18 – πέντε μήνες μετά την υπογραφή της Συμφωνίας στις Πρέσπες – το Συνέδριο του Ποταμιού με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε: «Το ‘’Βόρεια Μακεδονία’’ είναι μια επιβεβλημένη λύση. Και όταν θα έρθει η Συμφωνία στη Βουλή οι Έλληνες θα πρέπει να αποφασίσουν με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν…».

Το ερώτημα, λοιπόν, δεν είναι γιατί ψηφίσαμε. Το ερώτημα είναι γιατί δεν δειλιάσαμε, επισήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης λέγοντας ότι παρά τις πιέσεις, τις απειλές, το καθημερινό πολιτικό bullying – που κάποιοι προσπαθούν να συντηρήσουν μέχρι σήμερα- μείναμε πιστοί στις αρχές μας. Είπαμε – και συνεχίζουμε να λέμε- ΟΧΙ στην κυβέρνηση αλλά ΝΑΙ στη Συμφωνία.

Χωρίς κανένα κέρδος – αλλά αντίθετα με προσωπικό κόστος ο καθένας μας – πήγαμε με τη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Σκεφθήκαμε τις επόμενες γενιές και όχι τις επόμενες εκλογές, υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης, λέγοντας ότι το Ποτάμι, θα αντέξει.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα