back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στην Ολομέλεια του ΣτΕ η περικοπή δώρων και επιδομάτων

Διαβάστε επίσης

Μία σειρά σοβαρών υποθέσεων με έντονο κοινωνικό αντίκτυπο και δημοσιονομικές επιπτώσεις είναι προγραμματισμένες να συζητηθούν σήμερα ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας .

Οι υποθέσεις αφορούν, την περικοπή των τριών δώρων-επιδομάτων των υπαλλήλων του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, κ.λπ., την παύση του Μουφτή Ξάνθη, την αλλαγή διοίκησης στο Ίδρυμα Ευαγγελίστρια της Τήνου και τη νομιμότητα της γενικής συνέλευσης των συμβολαιογράφων της Αθήνας τον Νοέμβριο του 2017 που ανέστειλε την αποχή τους.

Το ΣΤ΄ Τμήμα του ανώτατου δικαστηρίου έχει κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές των δώρων Χριστουγέννων των εν ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων, υπαλλήλων ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και ΜΠΙΔ, κ.λπ. και λόγω της αντισυνταγματικότητας παρέπεμψε προς οριστική κρίση το όλο ζήτημα στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Το δεύτερο θέμα που θα απασχολήσει τους συμβούλους Επικρατείας είναι παύση του Μουφτή Ξάνθης που έγινε τον περασμένο Αύγουστο, λόγω παρέλευσης του ορίου ηλικίας. Ο Μουφτής κατέχει θέση αντίστοιχη με αυτή του γενικού διευθυντή του Δημόσιου τομέα.

Ο Μουφτής υποστηρίζει ότι η απόφαση του υπουργού Παιδείας με την οποία παύθηκε από τα καθήκοντά του είναι αντισυνταγματική, αντίθετη στην Σύμβαση της Λωζάννης και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία (οδηγία 2000/78/ΕΚ).

Η τρίτη υπόθεση αφορά τις αιτήσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Μητροπολίτη Σύρου Δωροθέου Β’ αναφορικά με την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τον τρόπο διοίκησης του Ιδρύματος Ευαγγελίστριας της Τήνου και την κατάργηση της συμμετοχή του επιχώριου Μητροπολίτη Σύρου και προέδρου του Ιδρύματος στη ψηφοφορία μεταξύ των μελών της διοικούσας επιτροπής για την ανάδειξη του αντιπροέδρου και του γενικού γραμματέας του Ιδρύματος.

Το τέταρτο και τελευταίο που θα συζητηθεί είναι η αίτηση συμβολαιογράφου του Λαυρίου η οποία ζητεί να ακυρωθεί η έκτακτη γενική συνέλευση της 27ης Νοεμβρίου 2017 του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου. Κατά την συνέλευση αυτή ανεστάλη η αποχή των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς (είχε αποφασιστεί η απόχη έως 31 Δεκεμβρίου 2017).

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα