back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το φετινό βραβείο Ewald-von-Kleist σε Τσίπρα και Ζάεφ

Διαβάστε επίσης

Το φετινό βραβείο Ewald-von-Kleist της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια θα απονεμηθεί στις 16 Φεβρουαρίου στον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον πρωθυπουργό της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

Οι δύο ηγέτες αποδέχτηκαν την πρόσκληση και θα παραβρεθούν στη συνέλευση που θα διεξαχθεί στο Μόναχο από τις 15 έως τις 17 του μηνός.

Το βραβείο απονέμεται από το 2009 σε προσωπικότητες που σχετίζονται με την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφαλείας και “συμβάλλουν με ιδιαίτερο τρόπο στην προάσπιση της ειρήνης και την επίλυση διενέξεων”.

Ο Έβαλντ φον Κλάιστ υπήρξε ιδρυτής της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια και διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στην προώθηση του διαλόγου για την διατλαντική ασφάλεια και την είσοδο της μεταπολεμικής Γερμανίας στο ΝΑΤΟ. Υπήρξε συγγραφέας, νομικός και εκδότης.

Μεταξύ των προσωπικοτήτων που έχουν τιμηθεί με το βραβείο βρίσκονται οι Χένρι Κίσινγκερ, Χαβιέ Σολάνα, Χέλμουτ Σμιτ, Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν και Γιοάχιμ Γκάουκ.

Στη ετήσια Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια παραδοσιακά παρίστανται αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων, αναλυτές, ακαδημαϊκοί ειδικοί σε θέματα ασφαλείας και διεθνούς συνεργασίας.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα