back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πίτσα σπιτική με προσούτο

Διαβάστε επίσης

Γι αυτή την πίτσα αρχικά θα χρειαστούμε, για την ζύμη θα χρειαστούμε λίγο αλεύρι για όλα, δυο φακελάκια μαγιά ξερή, αλάτι λίγο λάδι και νερό.
Βάζουμε σε μια λεκανίτσα την μαγιά, μισό κουταλάκι αλάτι, λιγότερο από μισό ποτήρι του κρασιού λάδι, και ένα ποτήρι νερό χλιαρό.
Ανακατεύουμε να λιώσει η μαγιά και την αφήνουμε σκεπασμένη κάνα τέταρτο για να κάνει την ζύμωση, κάνει λίγες φυσαλίδες δηλαδή …
Αφού περάσει το τέταρτο, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να κάνουμε μια ζύμη εύπλαστη και λεία, αν σας κολλάει στα χέρια, βάλτε λίγο λάδι στα χέρια σας και ζυμώστε, αμέσως θα ξεκολλήσει.
Την αφήνετε σε ζεστό μέρος για καμιά ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο και αμέσως μετα την απλώνετε στο λαδωμένο ταψί που θα ψήσετε την πίτσα με τα χέρια σας.
Για την γέμιση θα χρειαστούμε, 200-250 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα, μερικά ντοματίνια, 150 γρ τυρί γκοργκοντζόλα η αν δεν βρείτε, για πιο εύκολα λίγο ροκφόρ, συμπυκνωμένο χυμό τομάτας, προσούτο κομμένο σε λεπτές φέτες, περίπου 6-7 φέτες, αλλά αυτό όπως και όλα τα υλικά το κανονίζετε εσείς ανάλογα με τα άτομα που είστε.
Πρώτα ετοιμάζουμε τη σάλτσα για την πίτσα, βάζουμε δηλαδή σε ένα μπολ τη συμπυκνωμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγη ζάχαρη, ξερό βασιλικό κ τα ανακατεύουμε .
Απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί και από πάνω βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη μοτσαρέλα, τη γκοργκοντζόλα κομμένη σε μικρούς κύβους κ τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το προσούτο θα το βάλουμε μετα το τελικό ψήσιμο από πάνω.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα με πάνω κάτω αντίσταση για μισή ώρα περίπου ή θα το δείτε εσείς, μέχρι να ψηθεί κ να ροδοκοκκινίσει η ζύμη.
Μόλις είναι έτοιμη, τη βγάζουμε από το φούρνο και όπως είπαμε απλώνουμε τις φέτες προσούτο, η πίτσα είναι έτοιμη και λαχταριστή !
Σημείωση:και μια πολύ γρήγορη ζύμη για πίτσα.
Ζύμη για πίτσα στη στιγμή.
Χρειαζόμαστε ένα κεσεδάκι γιαούρτι κανονικό πλήρες, όχι στραγγιστό, δυο κεσεδάκια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, λίγο αλάτι και αν σας αρέσει λίγη ρίγανη και πολύ λίγο λάδι.
Ρίχνουμε στο αλεύρι σιγά σιγά το γιαούρτι και ανακατεύουμε, όταν η ζύμη αρχίζει να πήζει, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα, ζυμώνουμε ακόμα για περίπου πέντε λεπτά.
Κάνουμε τη ζύμη μια μπαλίτσα, την απλώνουμε στον πάγκο και την ανοίγουμε στο πάχος που μας αρέσει.
Την ψήνουμε μόνη της για δέκα λεπτά και μετα βάζουμε επάνω τα υλικά που θέλουμε και ξαναψήνουμε για άλλα δέκα λεπτά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα