back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ν. Βούτσης στον Αθήνα 9.84: Η συνεδρίαση δεν θα αφορά τις συνθέσεις και την οντότητα των Κ.Ο

Διαβάστε επίσης

Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης βρίσκονται οι αλλαγές που δρομολογούνται σε διατάξεις του κανονισμού της Βουλής, τις οποίες αποδίδει στις προσπάθειες της κυβέρνησης να διατηρηθεί σε πρώτη φάση, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού, με θέμα την τροποποίηση διατάξεων, έχει προγραμματιστεί για αύριο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μιλώντας στην εκπομπή “Μη πυροβολείτε τη πολιτική” και τον Βασίλη Πάικο, διευκρίνισε ότι η συνεδρίαση αφορά στην ενίσχυση του ρόλου των κομμάτων και όχι σε αλλαγή στις συνθέσεις και την οντότητα των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Αυτό – όπως τόνισε- δεν συνιστά αλλαγή του κανονισμού. Αναφορικά με την παρέμβασή του για την μη παραίτηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θανάση Παπαχριστόπουλου, ο κ. Βούτσης την απέδωσε στις εκκρεμότητες που υπάρχουν έως το τέλος της εβδομάδας για την ψήφιση του πρωτοκόλλου εισδοχής της ΦΥΡΟΜ στο ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο -όπως είπε- της ευταξίας της σειράς των πραγμάτων στη Βουλή.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, τόνισε εξάλλου, ότι προσπαθεί να κρατά τον θεσμικό ρόλο του και τα όριά του. Κληθείς να σχολιάσει τις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υποκύπτει σε εκβιασμούς, ο κ. Βούτσης μίλησε για παροχέτευση διαρροών, ψευδών, εκβιασμών και απειλών, που όχι μόνο δεν βοηθούν το πολιτικό σύστημα, αλλά αντιθέτως το υπονομεύουν.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής στο πρόσωπό του από τη ΝΔ, ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει και οι απαντήσεις που θα δοθούν θα είναι καταλυτικές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα