back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την επίθεση στην Πρεσβεία της Ιταλίας

Διαβάστε επίσης

Καταδικάζει απερίφραστα το υπουργείο εξωτερικών την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στο κτήριο της Πρεσβείας της Ιταλίας, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών.

Όπως σημειώνει “ανάλογες απαράδεκτες ενέργειες δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις άριστες σχέσεις συνεργασίας ούτε τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας”.

“Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες διερεύνησης του περιστατικού, προκειμένου οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης” καταλήγει σε ανακοίνωση του το ΥΠΕΞ.

Να σημειωθεί ότι την επίθεση με μπογιές στην ιταλική πρεσβεία, η οποία βρίσκεται στη οδό Σέκερη, στο Κολωνάκι, πραγματοποίσηαν μέλη του Ρουβίκωνα, το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα μέλη της αντιεξουσιαστικής συλλογικότητας έριξαν μπογιές στο προαύλιο και φέιγ βολάν και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Η αστυνομία μετά την επίθεση προχώρησε σε δώδεκα προσαγωγές. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην κρατική ασφάλεια για να διαπιστωθεί αν έχουν σχέση με την ενέργεια αυτή.

Ο Ρουβίκωνας ανέβασε ανάρτηση στο Διαδίκτυο στην οποία κάνει αναφορά στο λόγο της επίθεσης. Σύμφωνα με αυτήν, μέλη της οργάνωσης κατάφεραν και εισέβαλαν και στο εσωτερικό της πρεσβείας πηδώντας τα κάγκελα.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα