back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Φιλόπουλος: «Οι θεραπείες του καρκίνου βελτιώνονται συνεχώς – Πολλοί καρκίνοι είναι ακίνδυνοι»

Διαβάστε επίσης

“Υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα, οι θεραπείες βελτιώνονται συνεχώς, πολλοί καρκίνοι έχουν γίνει πλέον ακίνδυνοι, χαρακτηριστικό παράδειγμα οι παιδικοί καρκίνοι όπου ένα μεγάλο ποσοστό, πάνω απο 70 % θα επιζήσει”, δήλωσε στον Αθήνα 984 και τις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ευάγγελος Φιλόπουλος, με αφορμή την σημερινή Παγκόμσια Ημέρα κατά του καρκίνου.

Ο κύριος Φιλόπουλος επισήμανε ότι το μεγάλο μας πρόβλημα είναι η πρόληψη, με την οποία θα μπορούσαμε να ελαττώσουμε τα περιστατικά του καρκίνου κατά 30%. “Στην χώρα μας το 2018 συνολικά είχαμε 67.401 νέα περιστατικά, σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας , ένας αριθμός πολύ μεγάλος. Το ¼ των θανάτων οφείλεται στον καρκίνο του πνεύμονα”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, χαρακτήρισε ως έγκλημα εκ προμελέτης την ντιζελοκίνηση στην Αθήνα (ένας περίκλειστος χώρος με πολύ κακό αερισμό) καθώς τα καυσαέρια της μηχανής εσωτερικής καύσης που χρησιμοποιούνε τα diesel είναι καρκινογόνα, έχουν μικροσωματίδια που βλάπτουν τον πνεύμονα, αλλά και άλλα όργανα του σώματος, ενώ τόνισε ότι δεύτερο μεγάλο έγκλημα, χαρακτηρίζει ο κ. Φιλόπουλος την χρήση τζακιών. «Έχουμε τέτοια εκπομπή μικρών λεπτών σωματιδίων, τα οποία εισχωρούν στους πνεύμονες, ακόμα και αν οι πόρτες είναι κλειστές, και τα οποία έχουν καρκινογόνες ιδιότητες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα