back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Γ. Μαυρωτάς: «Δεν θα έπρεπε οι θεσμοί να προσαρμόζονται στα κόμματα, αλλά τα κόμματα στους θεσμούς»

Διαβάστε επίσης

«Δεν είναι θέμα αλλαγής του Κανονισμού της Βουλής, αλλά εναρμόνιση με την εκλογική νομοθεσία. Δεν θα έπρεπε οι θεσμοί να προσαρμόζονται στα κόμματα, αλλά τα κόμματα στους θεσμούς».

Αυτό τόνισε ο αντιπρόεδρος και βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη «Στάση των 2», ο οποίος πρόσθεσε ότι αν κάτι πρέπει να αλλάξει στον κανονισμό, αυτό είναι να μην δέχονται τα κόμματα στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες, βουλευτές που έχουν εκλεγεί με άλλα κόμματα.

Ο κ. Μαυρωτάς οριοθέτησε ως στόχο του Ποταμιού, την δεξαμενή από τους αναποφάσιστους οι οποίοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία, όπως είπε, «προέρχονται από το μεσαίο χώρο».

«Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το Ποτάμι έχει ένα σκληρό πυρήνα, και πρέπει να κερδίσει με τη συνέπειά του, τουλάχιστον έναν στους πέντε αναποφάσιστους οι οποίοι ανήκουν στο μεσαίο χώρο. Πολλοί από το χώρο της κεντροαριστεράς στην υπόθεση της συμφωνίας των Πρεσπών, άκουσαν τη φωνή τους, στη φωνή του Ποταμιού.

«Αυτοί είναι μια μεγάλη δεξαμενή στην οποία πρέπει να απευθυνθούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση αν τελικώς αποδείχθηκε λανθασμένη η συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ, απάντησε: «Εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι δεν έπρεπε να γίνει, αφού όπως φάνηκε επρόκειτο για παλιγγενεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά αν τότε λέγαμε όχι, θα είμασταν εκείνοι που αρνούμασταν τη συναίνεση».

Τέλος, επέκρινε το ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας ότι το προοδευτικό πρόσημο εκφράζεται στην πράξη. «Αν για παράδειγμα δεν ψηφίζεις τα νομοσχέδια για τη διάκριση των φύλων, τότε είσαι προοδευτικός στα λόγια και όχι στα έργα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα