back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ψήφισμα αλληλεγγύης του ΚΙΝΑΛ προς τον λαό της Βενεζουέλας

Διαβάστε επίσης

Ψήφισμα αλληλεγγύης από την Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ προς το λαό της Βενεζουέλας, ο οποίος, όπως επισημαίνεται, αντιμετωπίζει σήμερα μια θεσμική κρίση που δημιούργησαν ο Μαδούρο και η κυβέρνησή του, μια κρίση που μπορεί να οδηγήσει σε εμφύλιο πόλεμο, σε κύματα προσφύγων και να αποτελέσει παράγοντα αποσταθεροποίησης για την ευρύτερη περιοχή.

“Η θέση μας, είναι δίπλα στην προοδευτική αντιπολίτευση της χώρας”, αναφέρεται στο ψήφισμα, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες του Χουάν Γκουαϊντό, Πρόεδρου του νόμιμα εκλεγμένου Κοινοβουλίου.

Στο ψήφισμα αλληλεγγύης του ΚΙΝΑΛ, επισημαίνεται ακόμη οτι η μόνη λύση είναι η επίλυση της κοινωνικής και πολιτικής κρίσης με ειρηνικό τρόπο, η απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων και η διαμόρφωση των αναγκαίων όρων και προϋποθέσεων για τη διεξαγωγή νέων εκλογών υπό τη επίβλεψη μιας ανεξάρτητης αρχής και διεθνών παρατηρητών.

Τέλος, το Κίνημα Αλλαγής, καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να αλλάξει στάση και να ευθυγραμμιστεί -όπως αναφέρει-με τις αρχές της δημοκρατίας και της αντιπροσωπευτικότητας ως μέσο έκφρασης της λαϊκής βούλησης και να προσθέσει τη φωνή της σε όλες τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις που ήδη έχουν εκφράσει το αυτονόητο. “Οφείλει να αποδείξει εμπράκτως ότι, δημοκρατία «α λα καρτ» δεν υπάρχει” καταλήγει το ΚΙΝΑΛ.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα