back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στενεύουν τα περιθώρια για τη ΔΕΗ

Διαβάστε επίσης

Θολό παραμένει το τοπίο για την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ δύο 24ωρα πριν την λήξη της προθεσμίας για την κατάθεση προσφορών.

Από τις τηλεδιασκέψεις της περασμένης Παρασκευής μεταξύ διοίκησης της ΔΕΗ και πιθανών επενδυτών, δεν διαφαίνεται να υπάρχει συγκεκριμένο ενδιαφέρον και  υφίσταται άμεση απειλή ο διαγωνισμός να κηρυχθεί άγονος με εναλλακτική λύση να δοθεί νέα παράταση.

Αν ο διαγωνισμός όμως δεν τελεσφορήσει ούτε αυτήν την φορά είναι εξαιρετικά δύσκολο να δοθούν νέες προθεσμίες και το πιθανότερο αποτέλεσμα θα είναι οι θεσμοί να ανεβάσουν εκ νέου και μάλιστα πολύ σύντομα το ζήτημα της επιστροφής του θέματος των υδροηλεκτρικών, που τα τεχνικά κλιμάκια έθιξαν κατά την πρόσφατη έλευσή τους στην Αθήνα.

Η πορεία μέσα στην οποία μπορεί να παγιδευτεί η αναδιάρθρωση της ΔΕΗ είναι ένα τεντωμένο σχοινί, στο οποίο η δίοικησή της  μέχρι τώρα έχει καταφέρει να ισορροπήσει ακολουθώντας ένα πρόγραμμα που δεν παρέκκλινε από τους αρχικούς σχεδιασμούς της.

Το ερώτημα λοιπόν είναι αν η δίοικηση της ΔΕΗ θα πρέπει με ρεαλιστικό τρόπο να επισφραγίσει μια οριστική κατάληξη του διαγωνισμού πώλησης των λιγνιτικών και με θετικό πρόσημο.

 Έτσι θα έχει την δυνατότητα να αντιπαρέλθει τις όποιες αιτιάσεις των θεσμών και θα μπορέσει να αναπτύξει της κινήσεις της κατά πρώτον προς νέα μέτρα αναδιάρθρωσης και κατά δεύτερον ως προς την έξοδο στις αγορές.

Τα περισσότερα θα εξαρτηθούν από τα τιμήματα που είναι διατεθειμένοι να καταβάλουν οι επενδυτές με δεδομένη μάλιστα την εκτίμηση που έκαναν πηγές προσκείμενες σε κοινοπραξία πριν την τηλεδιάσκεψη , ότι δηλαδή « θα πρέπει να υπάρξουν σαφείς προϋποθέσεις αλλιώς δεν θα υπάρξουν προσφορές».

Χριατιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα