back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Brexit: Η Τερέζα Μέι αναζητά στήριξη για το σχέδιο εξόδου στη Βόρεια Ιρλανδία

Διαβάστε επίσης

H Τερέζα Μέι, κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής της σήμερα και αύριο στο Μπέλφαστ, θα επιμείνει ότι μπορεί να βρει έναν τρόπο να παραδώσει μια συμφωνία για το Brexit, που θα κερδίσει τη στήριξη των βουλευτών.

Στόχος της επίσκεψης είναι να καθησυχάσει τις επιχειρήσεις και τους πολιτικούς στη Βόρεια Ιρλανδία ότι μπορεί να σπάσει το αδιέξοδο στο Westminster.

Η πρωθυπουργός αναμένεται να προεδρεύσει νωρίτερα σήμερα σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Σε ομιλία της στην Βόρεια Ιρλανδία η Τερέζα Μέι αναμένεται να αναφερθεί εκτενώς στο θέμα των Ιρλανδικών συνόρων.

“Γνωρίζω ότι είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλούς ανθρώπους εδώ στη Βόρεια Ιρλανδία. Αλλά θα βρούμε έναν τρόπο να επιτύχουμε τη συμφωνία για το Brexit που τιμά τις δεσμεύσεις μας προς τη Βόρεια Ιρλανδία … που να δίνει στήριξη σε όλη την κοινότητα στη Βόρεια Ιρλανδία … και να εξασφαλίζει την πλειοψηφία των βουλευτών στο κοινοβούλιο του Westminster”.

Ωστόσο, ο σκεπτικισμός ανάμεσα σε πολλούς στην κυβέρνηση σχετικά με την προοπτική μιας “ξαφνικής επιτυχίας” στη συμφωνία για το Brexit συνεχίζεται, λίγες μέρες πριν η πρωθυπουργός επιστρέψει στο κοινοβούλιο με τα αναθεωρημένα σχέδια της στις 13 Φεβρουαρίου. “Απλά ο χρόνος μετράει αντίστροφα”, είπε μια πηγή υπουργικού συμβουλίου.

Κυβερνητικές πηγές μετά τις φήμες στο Westminster ότι θα μπορούσε η ψηφοφορία να καθυστερήσει άλλη μία εβδομάδα, ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. “Αυτή είναι η προθεσμία για την οποία εργαζόμαστε”, δήλωσε κυβερνητική πηγή, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξε “καμία αλλαγή” σχεδίων.

Στο διάστημα που η Τερέζα Μέι θα βρίσκεται στο Μπέλφαστ – όπου και αναμένεται να συναντηθεί με ηγέτες από τα πολιτικά κόμματα της Βόρειας Ιρλανδίας, συμπεριλαμβανομένου του Sinn Féin- μια “ομάδα εργασίας εναλλακτικών προτάσεων”, αποτελούμενη από συντηρητικούς backbenchers, υπουργούς και δημόσιους υπαλλήλους συναντώνται για δεύτερη μέρα στο Westminster.

Ένας εκπρόσωπος της επιτροπής για την έξοδο από την ΕΕ ανέφερε ότι η πρώτη συνάντηση της ομάδας εχτές, υπό την προεδρία του γραμματέα για το Brexit, Stephen Barclay, ήταν “λεπτομερής και εποικοδομητική”. Όπως τόνισε ο ίδιος, “το πρώτο βήμα μιας διαδικασίας για να βρεθεί κοινή θέση στο θέμα του backstop έγινε”.

Aθηνά Κορλίρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα