back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Διαμαντοπούλου στον Αθήνα 9.84: «Βλέπω ρίσκα στη συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν»

Διαβάστε επίσης

“Θετικό ότι υπάρχει συζήτηση και μένουν ανοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών. Η Ελλάδα θέλει και πρέπει να δείξει στην Τουρκία ότι δεν θα γίνει όργανο σχεδιασμών στην περιοχή, καθώς υπάρχει καχυποψία στην Τουρκία, ότι οι ΗΠΑ θα μας χρησιμοποιήσουν εναντίον τους. Βλέπω ρίσκα στη συνάντηση, θέλω να πιστεύω ότι θα έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα”.

Αυτό τόνισε η πρώην υπουργός, και πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη,  Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στην εκπομπή  «Στάση των 2», για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Τουρκία.
Αναφερόμενη στο νοσηρό πολιτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί, η κυρία Διαμαντοπούλου τόνισε ότι από την απαξίωση της πολιτικής στήθηκαν κόμματα και καριέρες, και τώρα περνάμε στη φάση γελοιοποίησης της. Εξαπέλυσε μάλιστα σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση, λέγοντας
“πρωταγωνιστές και ρυθμιστές της πολιτικής είναι άνθρωποι – φιγούρες σάτιρας που δεν διαθέτουν ίχνος πολιτικής ηθικής. Έχουμε πλέον ένα καθεστώς αυταρχικού λαϊκισμού με κοινοβουλευτικό μανδύα, με βουλευτές να ανήκουν σε δύο κόμματα”.

Για το Κέντρο – ευθύνες και στο ΚΙΝΑΛ
Σε ερώτηση για το χώρο του κέντρου, η πρώην Υπουργός τόνισε ότι αυτή τη στιγμή έχει δημιουργηθεί ένας πόλος ΣΥΡΙΖΑ – Αλέξη Τσίπρα που έχει καθαρά τα λαϊκίστικά χαρακτηριστικά του 21ου αιώνα, με απονομιμοποίηση των αντιπάλων του, διάλυση των θεσμών, επιστροφή στην πόλωση και τις διαχωριστικές γραμμές. Η κυρία Διαμαντοπούλου επέρριψε ευθύνες και στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, που – όπως είπε – δεν έχει καταφέρει να δώσει το δικό του στίγμα στον ευρύτερο χώρο. Επισήμανε δε ότι πρέπει να πάμε άμεσα σε εκλογές, καθώς η οικονομία καταρρέει και πάμε κατά διαόλου, για να ξαναμπεί η χώρα σε ράγες, προσθέτοντας ότι πρέπει να υπάρχει πολιτική σταθερότητα και να μην ψάχνουμε πάλι για τους 151 βουλευτές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα