back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ευρωπαίος Επίτροπος: Ντροπή να καπνίζει υπουργός Υγείας – Πολάκης: Κάντε ένα τσιγαράκι για τα φαρμάκια

Διαβάστε επίσης

Την έκρηξη του Ευρωπαίου επιτρόπου για την Υγεία και την ασφάλεια των τροφίμων Βιτένις Αντριουκαιτις προκάλεσε η εικόνα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη με το τσιγάρο στο στόμα αλλά και η έντονη μυρωδιά τσιγάρου στο υπουργείο Υγείας.

Απτόητος ο Παύλος Πολάκης, σχολιάζοντας τα ξημερώματα στο facebook την πρόβλεψη λήξη επισκόπησης για την Ελλάδα έγραψε:

«Πάρτε κι αυτο κι Αντε καλό ξημέρωμα!!!

Ξυδάκι στους “οικονομολόγους” αναλυτές της “αριστείας”!!!

Καντε κι ενα τσιγαράκι τωρα να πάνε κάτω τα φαρμάκια ….»

Οι εμφανίσεις του Παύλου Πολάκη με ένα τσιγάρο στο στόμα σε κλειστούς χώρους – μέχρι και στο υπουργείο – εξόργισαν τον Ευρωπαίο Επίτροπο, ο οποίος στο περιθώριο εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Είναι ντροπή! Είναι ντροπή! Αυτός ο τύπος δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία. Μηδέν!» ξεκίνησε το ξέσπασμά του.

«Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να καταγγέλλονται στην κοινή γνώμη. Αν είσαι εθισμένος, είναι ίσως δύσκολο να απεξαρτηθείς, αλλά τουλάχιστον ας προσπαθήσεις, ας πάρεις τσίχλες νικοτίνης, ας ζητήσεις ιατρική βοήθεια. Το ζήτημα της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας είναι πολύ σοβαρό και το Κοινοβούλιο της χώρας σας οφείλει να το συζητήσει.

Δεν είναι θέμα ελεύθερης βούλησης κάποιου αν καπνίζει ή όχι. Όταν αυτό συμβαίνει σε δημόσιο χώρο πρόκειται για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γιατί οι γύρω του έχουν το δικαίωμα να αναπνέουν καθαρό αέρα. Σήμερα επισκέφθηκα το υπουργείο Υγείας και οι χώροι μύριζαν τσιγάρο» πρόσθεσε ο κ. Αντριουκαΐτις.

Μάλιστα, κάποιοι έδωσαν στον επίτροπο μία παλιά φωτογραφία του Παύλου Πολάκη να καπνίζει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενώ άξιο λόγου είναι το γεγονός ότι στην ίδια εκδήλωση ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στηλίτευσε τη μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος σχολίασε και το γεγονός ότι κανείς από όσους συνάντησε στο υπουργείο δεν φορούσε γραβάτα. «Θεωρούν ότι έτσι πολεμούν την ελίτ; Αυτή είναι πολιτική του δρόμου!» σχολίασε καυστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης πήγε να διασκεδάσει στο κέντρο όπου εμφανίζεται ο Σταμάτης Κραουνάκης – ο οποίος τον υποστήριξε σε όσα είπε εναντίον των δημοσιογράφων – και χόρψε ζειμπέκικο με το τσιγάρο στο στόμα. Η εικόνα του σχολιάστηκε και από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη που αναρωτήθηκε «όταν ο υπουργός αναπληρωτής υγείας κυκλοφορεί με ένα τσιγάρο εντός κλειστών χωρών για ποιον αντικαπνιστικό νόμο μιλάμε;».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα