back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: «Οι ευρωεκλογές βροντερό δημοψήφισμα για την πολιτική αλλαγή»

Διαβάστε επίσης

Σε απόλυτη εγρήγορση ενόψει των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων έθεσε τη ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας την Τρίτη στη συνεδρίαση των τομεαρχών απ’ όπου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι “μετά το οικονομικό και κοινωνικό ναυάγιο ο ΣΥΡΙΖΑ βυθίζει τη χώρα στη λάσπη της πολιτικής συναλλαγής, των εκβιασμών, των παζαριών και των εξαιρετικά εύκαμπτων βουλευτών”.

Παράλληλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε στις εκλογές της 26ης Μαΐου που έχουν προγραμματιστεί για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χαρακτήρα δημοψηφίσματος για την πολιτική αλλαγή. “Η κάλπη των Ευρωεκλογών, ακόμη και αν δεν συμπέσουν με τις εθνικές εκλογές, πρέπει να μετατραπεί σε βροντερό δημοψήφισμα για την πολιτική αλλαγή στη χώρα”, τόνισε χαρακτηριστικά. “Αν δεν έχουν προηγηθεί εκλογές οι ευρωεκλογές μετατρέπονται ούτως ή άλλως σε εθνικές εκλογές”, πρόσθεσε.

«Βαριά δυσοσμία»

Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στη Βουλή έκανε λόγο για “βαριά δυσοσμία” και υποστήριξε ότι “για να παίξει την τελευταία πράξη αυτή η κυβέρνηση μειοψηφίας νοικιάζει πρόθυμους κομπάρσους, βουλευτές-πιόνια αλλάζουν κόμματα με την πρώτη ευκαιρία”.
Υποστήριξε επίσης ότι “ο κανονισμός της Βουλής γίνεται λάστιχο και δυστυχώς ο πρόεδρος της Βουλής αποδείχθηκε κομματικός υπάλληλος που δέχεται εντολές”.
“Κανονικά θα έπρεπε να έχει επιστρέψει την επιστολή του πρωθυπουργού ως απαράδεκτη, όπως και τις έξι που του έστειλαν οι βουλευτές”, συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ανησυχία για την επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία
Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε εξάλλου ανησυχία για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία μετά και τις τελευταίες ενέργειες της γειτονικής χώρας, η οποία “αγνόησε τελεσίδικες αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης”, ενώ “συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι παραβιάσεις”.
Υποστήριξε εξάλλου ότι “τα αποτελέσματα των 17 ωρών διαπραγμάτευσης για να φέρει το Μνημόνιο και τα όσα έκανε στο ζήτημα των Σκοπίων δεν μαρτυρούν μεγάλη ικανότητα διαπραγμάτευσης”.
“Ας αφήσει η κυβέρνηση τα σοβαρά ζητήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων να τα χειριστεί η επόμενη κυβέρνηση”, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα