back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ δυτικά της Πρέβεζας

Διαβάστε επίσης

Σεισμική δόνηση 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στις 04:26 στον θαλάσσιο χώρο 14 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Πρέβεζας και 294 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Αθήνας, ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αρκετοί κάτοικοι στην Πρέβεζα και σε παραλιακά χωριά βγήκαν από τα σπίτια τους, ενώ ο σεισμός έγινε αισθητός στη Λευκάδα και στα Ιωάννινα

Για περίπου λίγα λεπτά προκλήθηκε γενική διακοπή ρεύματος, ενώ στην συνέχεια ορισμένες περιοχές έμειναν χωρίς ηλεκτρικό λόγω ζημιών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης οι οποίες σταδιακά αποκαθίστανται.

Κλιμάκια του δήμου Πρέβεζας ξεκίνησαν τους ελέγχους από νωρίς το πρωί, πρώτα από τα σχολεία, ενώ έχουν σημειωθεί κάποιες ζημιές σε παλιές κατοικίες και ρωγμές σε σπίτια.

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι

«Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Η περιοχή δίνει σεισμούς. Παρακολουθούμε το φαινόμενο», είπε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας.

«Χρειάζεται προσοχή, καθώς ξέρουμε ότι, υπάρχει σεισμική διέγερση στην περιοχή, της Κεντρικής και της Δυτικής Ελλάδας», ανέφερε ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Άκης Τσελέντης . Σημείωσε επίσης ότι «δεν πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος απλώς να λαμβάνει τα σχετικά μέτρα ετοιμότητας».

Μιλώντας στην εκπομπή «Έξι ακριβώς στην Πειραιώς» και στην Γαλάτεια Καρακατσάνη, ανέφερε ότι δεν έχει κλείσει ακόμα ο κύκλος των σεισμών στην ευρύτερη περιοχή.

Ακόμη εξέφρασε την πεποίθηση ότι, «ο σημερινός σεισμός θα έχει και συνέχεια». Όπως είπε, «θα έχουμε ισχυρούς μετασεισμούς γιατί ήταν σχετικά μικρό το εστιακό βάθος, ήταν 15 χλμ. Το διαταύτα είναι ότι, ο κόσμος πρέπει να έχει το νου του. Δεν πιστεύω ότι έχουμε κλείσει με τον κύκλο των σεισμών στην κεντρική και δυτική Ελλάδα».

Η σεισμικότητα τις τελευταίες 48 ώρες

 

Υπενθυμίζεται ότι, στις 8 περίπου το βράδυ της Δευτέρας, σημειώθηκε σεισμική δόνηση 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο στο θαλάσσιο χώρο, 21 χιλιόμετρα ανατολικά της Ζακύνθου.

Η δόνηση είχε εστιακό βάθος μόλις 1,7 χιλιόμετρα και έγινε αισθητή εκτός από τη Ζάκυνθο και σε περιοχές της Πελοποννήσου. Από την δόνηση, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα