back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία Σαχζάτ Λουκμάν

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών η εξέταση της έφεσης για την καταδίκη σε ισόβια των δύο κατηγορούμενων για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, τον Ιανουάριο του 2013 στα Πετράλωνα.

Στη δίκη παρευρίσκεται αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων και υφυπουργό Εργασίας Νάσο Ηλιόπουλο. Κατά την είσοδο του στο Εφετείο, ο κ. Ηλιόπουλος συνοδευόμενος από τον υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά Νίκο Μπελαβίλα, τόνισε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να περάσει ένα μήνυμα ότι οι γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά είναι πολύ πιο ασφαλείς χωρίς την δράση των νεοναζί και της Χρυσής Αυγής. « Σήμερα η προστασία της δημοκρατίας δεν είναι μια αφηρημένη συζήτηση. Είναι μια συγκεκριμένη συζήτηση. Είναι ένα συγκεκριμένο καθήκον για κάθε δημοκρατικό πολίτη αυτης της χώρας και σε αυτούς τους αγώνες θα δώσουμε ολες μας τις δυνάμεις», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Στη δίκη παρευρίσκεται και η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα, η οποία κατά την είσοδο της στα δικαστηρία χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την καθυστέρηση της δίκης.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου, ζήτησε την ισόβια καταδίκη των δραστών.

Εξω από το Εφετείο Αθηνών, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα  αντιφασιστική συγκέντρωση από συλλογικότητες.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα