back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνεδριάζουν το μεσημέρι οι τομεάρχες της ΝΔ

Διαβάστε επίσης

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση αναμένεται να ασκήσει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνεδρίασης των τομεαρχών του κόμματος, η οποία θα ξεκινήσει στη μία το μεσημέρι της Τρίτης.

Στο επίκεντρο των καταγγελιών του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθούν οι εξελίξεις στο Κοινοβούλιο στη σκιά και των επιστολών των 6 βουλευτών που πρόσφατα είχαν δώσει ψήφο στην κυβέρνηση χωρίς να ανήκουν στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και ζητούν πλέον να προσμετράται η ψήφος τους με το κυβερνών κόμμα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση μιλά ήδη για «κοινοβουλευτική ντροπή» που «δεν έχει προηγούμενο», καθώς και για «έξι δεκανίκια του κ. Τσίπρα που εκχώρησαν εν λευκώ τη συνείδησή τους, δηλώνοντας εκ προοιμίου ότι θα ψηφίζουν ό,τι και να φέρει στη Βουλή». Στην ανακοίνωσή της υποστήριξε μάλιστα ότι το «πληρεξούσιο είναι συνταγματικά ανυπόστατο”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται σήμερα να χρησιμοποιήσει υψηλούς τόνους, κλιμακώνοντας και από την δική του πλευρά μία αντιπαράθεση που έχει στο επίκεντρο την άποψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί «κυβέρνησης κουρελού» η οποία προσπαθεί να εξασφαλίσει λίγο περισσότερο χρόνο παραμονής στην εξουσία. Το σχόλιο μάλιστα γαλάζιων πηγών αμέσως μετά την χθεσινή εξέλιξη ήταν πως «με την παράδοση της συνείδησης των ”προθύμων”, η κυβέρνηση γίνεται κουρελού και με τη βούλα»

Η ΝΔ εξακολουθεί επίσης να υποστηρίζει ότι η σημερινή κυβέρνηση «παραμένει κυβέρνηση μειοψηφίας». «Να ξέρουν άπαντες ότι θα τίθενται διαρκώς και επώνυμα προ των ευθυνών τους», προειδοποίησαν μάλιστα πηγές της Πειραιώς, οι οποίες θεωρούν ότι «δεν έχει προηγούμενο στα παγκόσμια κοινοβουλευτικά χρονικά» να υπάρχουν δύο βουλευτές, οι κύριοι Ζουράρις και Παπαχριστόπουλος οι οποίοι «ισχυρίζονται ότι θα ανήκουν ταυτοχρόνως και στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση».

Η δήλωση ότι η ΝΔ “δεν θα επιτρέψει τον κοινοβουλευτικό ευτελισμό», είναι χαρακτηριστική των διαθέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι οποίες έχουν διαφανεί άλλωστε και από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε το θέμα των ενδεχόμενων αλλαγών στον κανονισμό της Βουλής, με τον κ. Μητσοτάκη να μιλά για «εκβιαζόμενο πρωθυπουργό» και τη ΝΔ να βάζει πάνω στο τραπέζι το ενδεχόμενο πρότασης δυσπιστίας κατά του Προέδρου της Βουλής.

Το Προεδρείο του ΕΛΚ

Εν μέσω της σφοδρής εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης η ΝΔ θα υποδεχθεί στην Αθήνα κορυφαία στελέχη του ΕΛΚ, τα οποία θα συμμετέχουν στη συνεδρίαση του Προεδρείου του ΕΛΚ που θα διεξαχθεί την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή. Στη χώρα μας θα βρεθούν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ, ο γ.γ του ΕΛΚ, Αντόνιο Λόπεζ Ιστουρίθ και ο πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας, Πάμπλο Κασάδο.

Απόστολος Χονδρόπουλος

  • Ετικέτες
  • ΝΔ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα