back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το…12ωρο της Βαρβακείου

Διαβάστε επίσης

Μπορεί το ωράριο λειτουργίας της Βαρβακείου να ξεκινάει στις 7 το πρωί, ωστόσο στην πραγματικότητα για να είναι όλα έτοιμα στην ώρα τους, οι προετοιμασίες αρχίζουν αρκετά νωρίτερα.

Οι δημοτικές αγορές αποτελούν καθημερινή συνήθεια πολλών ανθρώπων, όλων των ηλικιών και αρκετών γενεών, καθώς η συγκεκριμένη συνήθεια μεταφέρεται από τους γονείς στα παιδιά με την πάροδο των χρόνων.

Μάλιστα, ακόμα και οι εργαζόμενοι της Βαρβακείου, αν συνομιλήσει κανείς μαζί τους, θα καταλάβει ότι, είναι σύνηθες να τους έχει “κληροδοτηθεί” ο πάγκος εργασίας τους από τον πατέρα τους ή ακόμα και από τον παππού τους.

Τι απαιτείται, ωστόσο, για να… κυλήσει ομαλά και χωρίς απρόοπτα μια τυπική μέρα της Βαρβακείου; Πότε ξεκινούν και πότε ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες;

Στην πραγματικότητα, τα πρώτα φορτηγά φτάνουν στην οδό Αθηνάς από τις 6 το πρωί -μπορεί και από τις 5:30-, το ίδιο και πολλοί καταστηματάρχες, αλλά και εργαζόμενοι που απασχολούνται στη μεταφορά των προϊόντων.

Πάντως, ναι μεν οι πρώτοι πελάτες εξυπηρετούνται στις 7 το πρωί, όμως τα φορτηγά συνεχίζουν να καταφτάνουν στο χώρο της Βαρβακείου, καθώς όπως είναι λογικό δεν θα ήταν εφικτό να είναι τα πάντα την ίδια ώρα στον συγκεκριμένο χώρο. Επομένως, οι προετοιμασίες διαρκούν και μετά τις 8 το πρωί.

Όσον αφορά στο κλείσιμο της Βαρβακείου, έχει και αυτό τη σημασία του, αλλά και το χρόνο του. Κι αυτό γιατί ειδικά στην ιχθυαγορά, αν περάσει κανείς έξω από τη στοά θα δει δεκάδες απλωμένες κούτες στο πάτωμα για τουλάχιστον δύο ώρες -από τις 4 και μετά.

Ανάλογα, λοιπόν, με την κίνηση της ημέρας, η αγορά άλλοτε κλείνει από τις 3 και άλλοτε κλείνει στις 6. Στις περιόδους μεταξύ γιορτών σχεδόν καθημερινά κλείνει στις 6.

Πάντως, συχνά οι άνθρωποι της Βαρβακείου αποχωρούν από το χώρο εργασίας τους μετά τις 6, καθώς πρέπει να πακετάρουν πρώτα τα προϊόντα που έχουν μείνει, να τοποθετήσουν τους πάγκους στις αποθήκες και, βέβαια, να κάνουν ταμείο.

 

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα