back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βούτσης: «Εκλογές τον Οκτώβριο»

Διαβάστε επίσης

Την Πέμπτη θα εισαχθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση και η ψηφοφορία στην Ολομέλεια, η οποία θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 8:30 το βράδυ, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Ο κ. Βούτσης, μιλώντας με δημοσιογράφους στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των κοινοβουλευτικών συντακτών, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Μάρτιο, λέγοντας ότι, «από τον Μάιο, λόγω ευρωεκλογών μπαίνουμε σε μια σκληρή προεκλογική περίοδο και, πάντως, ο στόχος παραμένει οι εκλογές να γίνουν τον Οκτώβριο, όπως είπε κι ο πρωθυπουργός».

Όσον αφορά τους έξι βουλευτές, που ζήτησαν η ψήφος τους στα νομοσχέδια να προσμετράται στην κυβερνητική πλειοψηφία, ανέφερε ότι «αναλαμβάνουν τις ευθύνες που έχουν από το Σύνταγμα», ενώ εκτίμησε ότι «η ΝΔ δεν πρόκειται να προκαλεί ονομαστική ψηφοφορία σε κάθε νομοσχέδιο».

Για το ζήτημα που έχει προκύψει με την ύπαρξη της Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ. ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι θα περιμένει την Παρασκευή τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής και με βάση αυτή θα κινηθεί.

Πάντως, επεσήμανε την ανάγκη «να τελειώνουμε το ταχύτερο δυνατό με το διαδικαστικό ζήτημα», γιατί οι μόνοι, είπε, «που ωφελούνται από την κατάσταση αυτή είναι οι εκτός του συνταγματικού τόξου».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα