back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Άρση του εμπάργκο στην ΕΡΤ αποφάσισε η ΝΔ

Διαβάστε επίσης

Άρση του εμπάργκο στην ΕΡΤ, από αύριο, αποφάσισε η ΝΔ, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη και κατόπιν συνάντησης, την περασμένη εβδομάδα, μεταξύ του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Ζούλα, με τη νέα διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης.

Η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να εκλάβει την απόφαση αυτή ως μια κίνηση καλής θέλησης και να συνειδητοποιήσει, όπως αναφέρεται, τη συνταγματική της υποχρέωση η δημόσια τηλεόραση να εξασφαλίζει την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων.

Κρέτσος: Έστω και καθυστερημένα, η ΝΔ αναγνωρίζει τον θεσμικό ρόλο της ΕΡΤ

«Καλωσορίζουμε την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη να άρουν τον αποκλεισμό παρουσίας στελεχών τους στη δημόσια τηλεόραση. Προφανώς, έστω και καθυστερημένα, αναγνωρίζουν εμπράκτως τον σημαντικό θεσμικό ρόλο τον οποίο επιτελεί η ΕΡΤ στην ενημέρωση των πολιτών και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει στην ενίσχυση της πολυφωνίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης» αναφέρει ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, με αφορμή την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να άρει τον αποκλεισμό παρουσίας στελεχών της στην ΕΡΤ.

Τι ανάφερε νωρίτερα η ΕΡΤ

Η Διοίκηση της ΕΡΤ, σταθερά πιστή στον θεσμικό της ρόλο, όπως ανακοίνωσε, «δέχεται με ικανοποίηση τη συμβολή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον πλουραλισμό του δημόσιου λόγου με την απόφασή της να παύσει να αποκλείει τη συμμετοχή στελεχών της από τις εκπομπές της ΕΡΤ».

«Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει το κύρος και την αξία, αλλά και την γενικότερα ανοδική πορεία της ΕΡΤ, που ήταν, είναι, παραμένει και θα παραμείνει ο ελεύθερος, πλουραλιστικός, δημόσιος ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός φορέας της Ελλάδας και των Ελλήνων», τονίζει η ΕΡΤ.

Αποστόλης Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα