back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Δραγασάκη ζητούν οι αγρότες – Αύριο η συνάντησή τους με την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Διαβάστε επίσης

Ανυποχώρητοι παραμένουν οι αγρότες της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και επιμένουν να ζητάνε ραντεβού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και την πολιτική ηγεσία από τα συναρμόδια υπουργεία.

Παράλληλα, σε συνέντευξη Τύπου επέρριψαν ευθύνες στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν αποδέχθηκαν την πρόσκληση για διάλογο από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “η κυβέρνηση δεν θέλει ουσιαστική συζήτηση και υπεκφεύγει”. Οι παραγωγοί υποστηρίζουν ότι συναντήθηκαν τον Δεκέμβριο με τον κ.Αραχωβίτη ο οποίος δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στα αιτήματά τους.

Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και προχώρησαν χθες σε δίωρους αποκλεισμούς δρόμων. Ωστόσο, σήμερα δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε κάποιο κλείσιμο εθνικού ή επαρχιακού δικτύου λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Πάντως, τα μπλόκα αυξάνονται αφού οι αγρότες παρέταξαν τρακτέρ τόσο στο Δερβένι Κορινθίας όσο και στις Καστανιές Έβρου.

Από την άλλη πλευρά ο κ.Αραχωβίτης σε δηλώσεις του κάλεσε να αναλάβουν τις ευθύνες τους “όσοι εμμένουν σε αποκλεισμούς δρόμων και σε αποκλεισμούς διαλόγου”. Επιπλέον, τόνισε ότι οι αγρότες αποδεικνύουν με την “αδιάλλακτη στάση τους ότι δεν θέλουν να βρεθεί λύση στα προβλήματά τους”. Και συμπλήρωσε ότι η ηγεσία του Υπουργείου έχει αποδείξει όλο αυτό το διάστημα ότι είναι ανοιχτή σε συναντήσεις με όλους τους εκπροσώπους των αγροτών.

Όσον αφορά στην συνάντησή τους με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, πρόεδρος της οποίας είναι η Βασιλική Θάνου, θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 12 το μεσημέρι όπου οι αγρότες θα θέσουν το ζήτημα των χαμηλών τιμών στο βαμβάκι. Οι παραγωγοί πρόκειται να υποστηρίξουν με στοιχεία ότι οι εκκοκκιστικές επιχειρήσεις επιβάλλουν μονομερώς τις τιμές στο προϊόν και όχι με την συγκατάθεση των αγροτών.

Γιώργος Σάτρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα