back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έξι μήνες φυλάκιση σε κτηνοτρόφο που είχε εγκαταλείψει ζώα σε άθλια κατάσταση

Διαβάστε επίσης

Ποινή φυλάκισης 6 μηνών επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας σε κτηνοτρόφο από την περιοχή της Κερατέας, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνης γιατί είχε τα πρόβατά του και τους σκύλους τους χωρίς κατάλυμα, χωρίς τροφή, εντελώς απροστάτευτα στις καταιγίδες και στην κακοκαιρία.

Η υπόθεση έφθασε στο δικαστήριο μετά από καταγγελίες εθελοντών που ανήκουν στο Φιλοζωικό Σωματείο Λαυρίου ( ΣΠΑΛ ΑΝΙΜΑΛ),οι οποίοι επισκέφθηκαν στάνη στην περιοχή της Κερατέας για να δουν τί γίνεται με τα ζώα – κυρίως τους σκύλους- κατά τη διάρκεια των πρόσφατων καταιγίδων.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν και στο δικαστήριο αντίκρυσαν ζώα απροστάτευτα και μέσα στις λάσπες, χωρίς τροφή, χωρίς βιβλιάρια για τα ζώα εκτροφής και χωρίς καμία τήρηση των προϋποθέσεων υγείας των ίδιων αλλά και προστασίας του καταναλωτή καθώς το κρέας τους διανέμεται στην αγορά.

Οι καταγγέλλοντες περιέγραψαν την κατάσταση απελπιστική και αναφέρθηκαν συγκεκριμένα σε: Πρόβατα μέσα στη λάσπη, χωρίς φαγητό και χωρίς προστασία από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Σκύλους χωρίς κανένα σκέπαστρο να βρέχονται, χωρίς φαγητό και χωρίς κάποια ένδειξη ότι έχουν έστω τα απαραίτητα. Πρόβατο σε ημιθανή κατάσταση μέσα στα νερά και τις λάσπες.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα