back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γ.Κουμουτσάκος: Δεν θα ψηφίσουμε το πρωτόκολλο ένταξης

Διαβάστε επίσης

Η Ν.Δ δεν θα ψηφίσει το πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, το οποίο έρχεται σήμερα στην Επιτροπή της Βουλής, λέει στον “Αθήνα 9.84″ο κ.Γιώργος Κουμουτσάκος τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ και εξηγεί ότι αποτελεί ένα παρακολούθημα τυπικό της συμφωνίας των Πρεσπών.

“Επομένως ουσιαστικά το θέμα έκλεισε με την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, αυτό είναι ένα τυπικό βήμα. Εμείς εφόσον το θεωρούμε παρακολούθημα μια συμφωνίας που την έχουμε χαρακτηρίσει επιζήμια δεν θα το ψηφίσουμε διότι αυτή είναι η καθαρότητα της θέσης” όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία ο κ.Κουμουτσάκος στην συνέντευξή του στην εκπομπή με την Τζίνα Μοσχολιού και τον Νεκτάριο Νώτη σημειώνει ότι υπήρξε κακή προετοιμασία από πλευράς της κυβέρνησης.

“Δεν είχαμε κανέναν λόγο να είμαστε απέναντι στο ταξίδι. Όμως, πριν εκείνο ξεκινήσει είχαμε 4 ενέργειες της τουρκικής πλευράς, άκρως προβληματικές με κερασάκι στην τούρτα, δύο τρομερές ενέργειες: η επικήρυξη των οχτώ τούρκων αξιωματικών και μετά έρχεται και μία NAVTEX σε ένα σημείο της θάλασσας μεταξύ ανατολικής Μεσογείου και Αιγαίου. Αυτό δεν είναι ένδειξη καλής προετοιμασίας, αλλά μια βεβαιότητα κακής προετοιμασίας. Από το να αντιδράσει (η ελληνική πλευρά) με ένα τρόπο δραματικό μην πηγαίνοντας μέχρι την αφωνία υπάρχει μεγάλη διαδρομή. Θα έπρεπε να έχει αντιδράσει το ΥΠΕΞ αμέσως. Η ελληνική πλευρά έπρεπε να ξεκαθαρίσει ότι δεν μπαίνει θέμα συζήτησης νησιών, ότι μπαίνει θέμα συζήτησης τουρκικής μειονότητας Θράκης”

Οι τράπεζες και οι δηλώσεις του Γ.Δραγασάκη

Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε και στο θέμα των τραπεζών μετά τις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννης Δραγασάκης.

“Προσπαθούμε να καταλάβουμε τί ακριβώς σημαίνει το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δύο φορές μέσα σε λιγότερο από 6 ημέρες θέτει ένα θέμα το οποίο είναι πάρα πολύ κρίσιμο, όπως η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών. Μήπως είναι προανάκρουσμα ενός κύματος πλειστηριασμών προκειμένου να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια; Μήπως είναι μήνυμα στους θεσμούς ότι πρέπει να προχωρήσουμε οπωσδήποτε στις 120 δόσεις και μονομερώς αν χρειαστεί; Μήπως είναι ένα μήνυμα εντός της κυβέρνησης για εκείνους που εμφανίζονται ιδιαίτερα και προπαγανδιστικά υπεραισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας; Γεγονός πάντως παραμένει ένα: ότι είναι μια παραδοχή ασθένειας της ελληνικής οικονομίας από πλευράς κυβέρνησης”

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα