back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Καθησυχαστικός για την κατάσταση των τραπεζών και τα «κόκκινα» δάνεια ο Τσακαλώτος

Διαβάστε επίσης

Καθησυχαστικός για την κατάσταση των τραπεζών και τα «κόκκινα» δάνεια εμφανίστηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στη Βουλή για τη παράταση της σύμβασης μεταξύ «Ελ. Βενιζέλου» και ΤΑΙΠΕΔ, αναφέροντας πως οι τράπεζες πέρασαν τα στρες τεστ, φτάνουν τους στόχους τους και κάνουν ιδιωτικές παρεμβάσεις για να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια.  

«Η κυβέρνηση διαχειρίζεται ένα σύστημα εγγυήσεων που θα βοηθήσει στη μείωση κόκκινων δανείων, είπε ο υπουργός Οικονομικών, καλύπτοντας τον Γιάννη Δραγασάκη. 

«Σκάνδαλο θα υπήρχε αν το δημόσιο έχανε λεφτά, τώρα το δημόσιο με την σύμβαση που υπεγράφη για την παράταση της Σύμβασης Ανάπτυξης του Αεροδρομίου Αθηνών διπλασίασε το τίμημα» τόνισε ο Τσακαλώτος, απαντώντας στην κριτική την ΝΔ και της ΔΗΣΥ που μίλησαν για «σαφές έλλειμμα σωστής διαχείρισης στην διαπραγμάτευση της σύμβαση», επαναφέροντας τις καταγγελίες για κραυγαλέο σκάνδαλο υποκοστολόγησης.  

Αιχμές για τη σύμβαση εξέφρασε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Κων. Κατσίκης.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή μετά από ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη σε υψηλούς τόνους. (26 “ναι”, 1 “παρών”, 1 “κατά” και 1 μη καταγραφή ψήφου από τον Μανιάτη που επιφυλάχθηκε). 

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα