back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για την πυρκαγιά στο Μάτι

Διαβάστε επίσης

Την ευθύνη της κυβέρνησης τόσο για τη φονική φωτιά στο Μάτι όσο και για την αντιπυρική προετοιμασία της χώρας για το καλοκαίρι που έρχεται τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής της επιτροπής για τη διερεύνηση των αιτιών των πυρκαγιών στην Ελλάδα, Γιόχαν Γκόλνταμερ.

O Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή με τον καθηγητή Γιόχαν Γκόλνταμερ, με αφορμή την ολοκλήρωση του πορίσματός της.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, στη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρευρίσκονταν και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής (Δρ. Γ. Ξανθόπουλος, κ. Γ. Ευτυχίδης, Δρ. Γ. Μαλλίνης, Δρ. Ι. Μητσόπουλος και κ. Α. Δημητρακόπουλος), ο κ. Γκόλνταμερ  εξήγησε ότι η ανεξάρτητη επιτροπή συνεργάστηκε με πολλούς ειδικούς επιστήμονες από διαφορετικά ινστιτούτα και φορείς, και υπογράμμισε ότι υπήρξε σχεδόν καθολική συμφωνία ότι η έλλειψη συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ των πολυάριθμων συναρμόδιων φορέων είναι προβληματική και πρέπει να αλλάξει.

Επισήμανε παράλληλα ότι στην Ελλάδα υπάρχει εξαιρετικό επιστημονικό προσωπικό αλλά και πολλοί εθελοντές, που εάν αξιοποιηθούν σωστά θα βοηθήσουν σημαντικά στην πρόληψη των πυρκαγιών.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον καθηγητή και τους υπόλοιπους επιστήμονες για το πόρισμα της Επιτροπής, για το οποίο δήλωσε ότι αποτελεί το προσχέδιο για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε. Υπενθύμισε ωστόσο πως κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής είχε συσταθεί επιτροπή για τη διερεύνηση των καταστροφικών πυρκαγιών στην Πελοπόννησο το 2007 και αρκετές από τις διαπιστώσεις της δυστυχώς ισχύουν ακόμη και σήμερα. Όπως τόνισε πάντως «τώρα πια γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε, και μένει να προχωρήσουμε γρήγορα στην εφαρμογή».

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα