back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι Uriah Heep σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Διαβάστε επίσης

Οι Βρετανοί θρύλοι «Uriah Heep» επιστρέφουν μετά από 8 χρόνια στην Αθήνα, στο πλαίσιο της περιοδεία τους για τον τελευταίο τους δίσκο με τίτλο “Living The Dream”.

Από την τελευταία φορά, που ήρθαν στη χώρα μας, δεν έχουν γίνει πολλές αλλαγές, καθώς πολλά χρόνια τώρα κρατάνε ένα σχετικά σταθερό Line up, ενώ η μόνη αλλαγή που θα παρατηρήσουν όσοι βρεθούν στην συναυλία είναι η θέση πίσω από το μπάσο, την οποία πλέον κατέχει ο Davey Rimmer.

Η ιστορία των  Uriah Heep

Οι Uriah Heep γεννήθηκαν το 1969, όταν η μπάντα του Mick Box μετονομάστηκε σε Uriah Heep από Spice, λίγο αφότου είχαν ξεκινήσει να ηχογραφούν στα Lansdowne Studios του Λονδίνου. Γνώρισαν την επιτυχία μέσα στην δεκαετία του ’70, κάπου μετά το 1972 και έκτοτε συνεχίζουν την πορεία τους μέχρι σήμερα.

Η δεκαετία του ’80 ήταν μια έντονη δεκαετία, με κάποιες αναποδιές για την μπάντα, όπως ο θάνατος του τραγουδιστή τους David Byron το ’85, ενώ την ίδια χρονιά λίγο μετά την κυκλοφορία του “Equator” η μπάντα διαλύθηκε. Το πείσμα όμως του Mick Box, δεν το αφήνει να ησυχάσει, και επανιδρύει την μπάντα με τους Bernie Shaw στα φωνητικά, Lee Kerslake στα τύμπανα και Phil Lanzon και Trevor Bolder σε πλήκτρα και μπάσο αντίστοιχα. Τον Δεκέμβριο του 1987 ξεκίνησαν να περιοδεύουν στην Σοβιετική Ένωση ενώ εμφανίστηκαν και δέκα συνεχόμενα βράδια στο Ολυμπιακό στάδιο της Μόσχας. Οι συναυλίες αυτές ηχογραφήθηκαν και κυκλοφόρησαν το “Live In Moscow” το ’88.

Μετά από αυτή την νέα τους αρχή, συνέχισαν να περιοδεύουν και να κυκλοφορούν δίσκους, ενώ το περυσινό “Living The Dream” αποτέλεσε τον 25ο στούντιο δίσκο τους.

Μαζί τους, στο Fuzz θα είναι οι Αθηναίοι symphonic metallers Crysilia.
Μια ημέρα αργότερα, στις 9/2 θα εμφανιστούν ξανά μαζί στο Principal Club Theater στην Θεσσαλονίκη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα