back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Π. Ρήγας: «Αν στηρίζεις Βέμπερ, μετά σου έρχεται ο Όρμπαν και μετά ο Μητσοτάκης»

Διαβάστε επίσης

«Υπάρχουν δύο κόσμοι, ο προοδευτικός που επιζητά εμβάθυνση της δημοκρατίας και κοινωνικό κράτος, και από την άλλη η πολιτική γραμμή του ΔΝΤ που συνεχίζει να εκφράζει η ΝΔ, με απολύσεις και καταστρατήγηση του κοινωνικού κράτους. Σε αυτό το δίλημμα θα κληθούν να πάρουν θέση πολιτικοί, κόμματα και πολίτες», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη «Στάση των 2».

Σχολιάζοντας δε τις δηλώσεις Βέμπερ, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο κ. Ρήγας είπε: «Ας ασχοληθούν με τα δικά τους και αν θα συνεχίσουν να στηρίζουν τα κλειστά σύνορα και την ακραία πολιτική στο προσφυγικό, γιατί αν στηρίζεις Βέμπερ, μετά σου έρχεται ο Όρμπαν και μετά ο Μητσοτάκης».

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του στην κρίση της Βενεζουέλας, τη στιγμή που η Ευρώπη αναγνωρίζει τον Γουαιδό, ο κ. Ρήγας τόνισε ότι θέση της Κυβέρνησης και του κόμματος είναι ότι το πρόβλημα στη Βενεζουέλα πρέπει να λυθεί με δημοκρατικούς όρους από το λαό της Βενεζουέλας. «Δεν χρειάζονται έξωθεν παρεμβάσεις, οι λαοί πρέπει να λύνουν από μόνοι τους τα προβλήματα, και εμείς να συμβάλλουμε σε αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή να προσφέρουμε τις καλές μας υπηρεσίες, χωρίς να παίρνουμε τη μία ή τη άλλη θέση, ώστε να υπάρξει λύση με δημοκρατικούς όρους, είτε αυτό είναι νέες εκλογές, είτε κάτι άλλο», είπε ο κ. Ρήγας.

Με αφορμή το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία και ερωτηθείς αν η παρουσία Καμμένου στην κυβέρνηση λειτουργούσε αρνητικά για τις σχέσεις των δύο χωρών, τόνισε ότι «παίζουν κάποιο ρόλο τα πρόσωπα, αλλά τη γραμμή την εκπέμπουν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών», και πρόσθεσε πως η «καλύτερη απάντηση – κάτι το οποίο αρνείται να δεχθεί η ΝΔ – είναι να διατηρούνται ανοιχτοί δίαυλοι για την απομείωση των προβλημάτων».

Απαντώντας στην κριτική για τους 6 βουλευτές που στηρίζουν την Κυβέρνηση, ο κ. Ρήγας είπε ότι οι βουλευτές μπορούν να παίρνουν αποφάσεις και να κάνουν τις επιλογές τους. «Δεν μπορεί η αντιμετώπιση να είναι α λα καρτ. Τόσο η ΝΔ όσο και το ΚΙΝΑΛ έχουν επιλέξει πρόσωπα από άλλους κομματικούς χώρους. Γιατί είναι πρόβλημα η στήριξη στην Κυβέρνηση και όχι η στήριξη στα άλλα κόμματα; Άρα αυτό που λέω εγώ, είναι ότι ουδέν πρόβλημα».

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, συντάχθηκε με τη δήλωση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη ότι έκλεισε ο κύκλος με τους ΑΝΕΛ, λέγοντας: «Με όλες τις διαφορές μας με τον κύριο Καμμένο, υπήρξε μια συνεργασία η οποία ολοκληρώθηκε και τελείωσε εκ των πραγμάτων, αλλά και λόγω των επιλογών του».

Χαρακτήρισε δε «παλιά – ξινά σταφύλια» τα περί γιάφκας του ΣΥΡΙΖΑ στο στράτευμα – όπως είχε καταγγείλει ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ – τονίζοντας ότι οι κρίσεις γίνονται με τον καλύτερο τρόπο. «Να έχουμε εμπιστοσύνη και στα Συμβούλια και τους αξιωματικούς που κάνουν τις επιλογές, δεν τιμά αυτούς τους ανθρώπους και τους νυν και τους πρώην, που έχουν προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες», είπε χαρακτηριστικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα